Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Malmöinvesterare går in i skånskt IT-bolag

Aqilles invest kommer att äga en tredjedel av Tyringe konsult och engagera sig operativt för tillväxt.

För byggbranschen har Tyringe utvecklat en branschgemensam portal som är standard för stora upphandlingar och byggprojekt.Bild: Henrik Montgomery/TT
Tyringe konsult utvecklar och säljer programvara för elektronisk dokumenthantering, så kallad EDI. Deras lösningar som förenklar utbytet av affärsdokument mellan företag används av i huvudsak på den europeiska marknaden. Bland bolagets kunder märks Trelleborg Wheel Systems AB, Nibe, Skånemejerier och Elgiganten.
– Tyringe konsult har ett konkurrenskraftigt erbjudande och bra förutsättningar för tillväxt kommande år. Planen är främst att ta marknadsandelar inom byggsektorn och internationell handel. Man har redan en framskjuten position inom dessa två områden. För byggbranschen har Tyringe utvecklat en branschgemensam portal som är standard för stora upphandlingar och byggprojekt, säger Anders Holm, vd för Aqilles Invest AB.
Aqilles Invest köper aktier via en riktad nyemission i två steg. Varken köpare eller säljare vill berätta hur mycket pengar affären. Tyringe blir det andra bolaget i Aqilles invests portfölj.
Fakta

Tyringe konsult

Grundat: 1969.

Säte: Tyringe utanför Hässleholm.

Omsättning: 28, 8 miljoner kronor (juni 2017).

Resultat efter finansnetto: 3 miljoner (juni 2017).

Sysselsätter: 28 personer (juni 2017).

Gå till toppen