Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Stjärnan stannar i Lugi: ”Vill bygga vidare på framgången”

Hampus Jildenbäck har bestämt sig. Han stannar i Lugi.
– Jag är glad att kunna förlänga med Lugi och hoppas vi ska kunna bygga vidare på framgången, säger Jildenbäck i ett pressmeddelande.

Hampus Jildenbäck stannar i Lund.Bild: AVDO BILKANOVIC
Hampus Jildenbäck ha varit en av Lugis viktigaste spelare den här säsongen. I höstas nobbade han ett bud från Bundesliga, stannade kvar i Handbollsligan ledde Lugi fram till semifinal.
– Jag är glad att förlänga mitt kontrakt med Lugi. Personligen hoppas jag även att jag ska kunna utveckla mitt spel ytterligare för att försöka behålla en plats i det svenska landslaget, säger Hampus Jildenbäck.
Jildenbäck var den gångna säsongens Lugis bästa målskytt med 185 mål och slutade på en tredje plats i handbollsligans skytteliga.
Högersexan var också med i det landslag som för två veckor sedan vann VM-kvalets dubbelmöte mot Nederländerna.
– Att Hampus väljer att stanna i Lugi trots fina erbjudanden från utlandet, visar att Lugi verkligen är en tvåvägsklubb, där det går att kombinera civil karriär med elithandboll. Hampus är ligans bästa kantspelare och kommer med sin rutin, vinnarskalle och spetskompetens återigen bli en viktig pusselbit i vårt unga lagbygge säger tränaren Tomas Axner.
Jildenbäck har skrivit på för ett år.
Gå till toppen