Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utbildning med Tareq Taylor startar på Hvilan till hösten

En gymnasieutbildning som Malmös kändiskock har varit med och tagit fram, där odling och gastronomi kombineras. Till hösten startar ett ny utbildning på skolan Hvilan Utbildning i Kabbarp, som är den första i sitt slag.

Arkivbild. Den kände kocken Tareq Taylor har varit med och tagit fram den nya utbildningen på Hvilan, som nu har fått grönt ljus att starta av Skolinspektionen.Bild: Sandra Henningsson
– Man får lära sig matens hela väg från odlingarna och in i restaurangköket, säger utbildningschefen på Hvilan, Jimmy Sjöstedt.
Enligt honom finns det en stor efterfrågan på arbetsmarknaden efter kombinerade kunskaper i odling, matlagning och förädling av mat.
– Man får till exempel lära sig vilken betydelse jordmånen har för smaken, säger Jimmy Sjöstedt.
Idén till utbildningen, som är ett samarbete med den kände kocken Tareq Taylor, har funnits där ett bra tag och är den första gymnasieutbildningen i sitt slag.
– Det finns ingen som har gjort den kombon på gymnasienivå tidigare.
Och nu har utbildningen, som har 23 platser, även fått grönt ljus av Skolinspektionen.
Vad är förhoppningen med programmet?
– Att Hvilan över tid kommer att vara ett nav där finrummens gastronomi möter alla våra skickliga odlare.
Gå till toppen