Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tre män har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på Lindängen

Tre män har nu anhållits, misstänkta för inblandning i mordet på en 24-åring på Lindängen i Malmö. Mordet kan enligt Sydsvenskans uppgifter vara en direkt hämndaktion efter mordet på tre personer utanför ett internetkafé vid Värnhem i måndags. En av de anhållna är enligt uppgift en av dem som blev beskjutna då.

Lindängen, dagen efter mordet på en 24-årig man.Bild: Erika Oldberg
Läs också Efter trippelmordet – polisen befarar hämndaktioner
Läs också Efter mordet på Lindängen: ”Jag fick lura min femåring och säga att det var raketer”
24-åringen sköts vid Lindängens centrum vid 22-tiden på torsdagskvällen. Enligt uppgift till Sydsvenskan ska han ha skjutits i en bil, som blivit beskjuten med flera skott. Han avled på plats av sina skador.
Skytten ska ha kommit till platsen på den moped som lämnades på Lindängesstigen efter attentatet. Gärningsmannen eller männen har enligt uppgift till Sydsvenskan flytt till fots.
Natten till fredagen pågick en intensiv jakt på mördaren eller mördarna. Polisen grep två män i 30-årsåldern och en i 40-årsåldern. De anhölls på fredagen på sannolika skäl, berättar åklagaren och förundersökningsledaren Jeanette Sprimont.
Enligt uppgift till Sydsvenskan är en av de skjutna vid måndagens skottlossning vid Värnhem, då tre män dog och ytterligare tre skadades, en av de som anhållits för inblandning torsdagens mord.
Varför har de anhållits?
– Det här är en färsk utredning som pågår med full fart i ett väldigt känsligt initialskede, så några detaljer kan jag inte lämna i nuläget, säger Jeanette Sprimont.
Den 24-årige mannen har anknytning till en av huvudpersonerna i de pågående gänguppgörelserna i Malmö. Under en länge tid har det funnits en konflikt mellan 24-åringens omgivning och den 21-åring som överlevde attentatet i måndags med lättare skador. Enligt Sydsvenskans uppgifter kan alltså torsdagens mord vara en direkt hämndaktion för trippelmordet vid Värnhem i måndags.
Kan det röra sig om en hämndaktion?
– Det vill jag inte heller uttala mig om, säger Jeanette Sprimont.
Läs också 24-årig man skjuten till döds på Lindängen - skytt flydde till fots
Läs också Flera gripna efter mordet på Lindängen – insatsstyrkan slog till mot lägenhet på morgonen
I Lindängen har polisen sökt igenom och arbetat med utredningsåtgärder runt brottsplatsen, exempelvis sökt vittnen och knackat på hos närboende. Hundpatruller har sökt efter spår av skjutvapen.
Totalt har nu Malmöpolisen fyra mord på fyra dagar att arbeta med. Polisen har klassat mordet som en särskild händelse, och därmed ökat sin beredskap.
Gå till toppen