Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är hela historien om konstkoncernen Timeless uppgång och fall

Allt startar med ett litet galleri i Gislövs läge i Trelleborg. Joanna Segelström, som flyttat från Sörmland till Skåne 2005, har större ambitioner än så. Här är hela historien om konstbubblan som sprack.

Joanna Segelström, 49 år, och hennes son Mikael Segelström, 26 år, inviger sitt nya, nästan 1 000 kvadratmeter stora, konstgalleri i Marbella på spanska solkusten i mars 2017.Bild: Timeless Gallery Group
Tillsammans med sin son Mikael bygger hon ett konstimperium med gallerier i Malmö, Trelleborg, Gdansk, Warszawa, Bialystok, Marbella, Miami och Dubai. Kunderna lockas med erbjudandet att köpa konst som de kan sälja tillbaka till gallerierna med garanterad vinst. I Sverige erbjuds oftast tio procents värdestegring på tre, sex eller nio månader, men i Polen utlovas ännu högre avkastning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen