Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Pilutta dig i Stadsparken

Två små Pippiar fanns det bland publiken i Stadsparken när Linda Lundqvist och Piratorkestern bjöd till allsång med Astrid Lindgrens visor.

Folke Elmander, 3 år, hade klätt ut sig till Pippi inför allsång i Stadsparken. Med sig hade han föräldrarna Victoria och Marcus Elmander samt sin lillebror Tage, 1 år.Bild: Hussein El-alawi
Solen skiner trots att det är midsommar och många har tagit med picknickkorg till Stadsparken. Det är både stora och små som har tagit sig hit för att höra kända visor från filmatiseringarna av Astrid Lindgrens böcker och kanske nynna med.
De med lite större barn har slagit läger en bit från scenen, de allra minsta sitter på dynor precis framför orkestern. Nyss var det Emil som rände till snickerboa, men nu ska det handla om två systrar som hade så schyssta klänningar.
Vilka kan det vara, undrar Linda Lundqvist.
– Ida! ropar någon glatt.
Fast hon var ju bara en. Men snart tycker Linda Lundqvist sig höra rätt svar:
– Madicken, ropar barnen här.
Så är det dags för Piluttavisan. En liten Pippi sliter sig loss från publiken och springer några varv i skuggan och sedan tillbaka till föräldrarna Victoria och Marcus Elmander samt lillebror Tage som är drygt ett år gammal.
Solsken och Astrid Lingrens visor lockade många Lundabor till Stadsparken.Bild: Hussein El-alawi
Pippi själv heter egentligen Folke Elmander och är tre år gammal, det visar han med fingrarna.
– Han är lite blyg. Det var lite spontant att vi kom hit i dag, vi såg det i broschyren om Sommarlund som vi fick hem. Och det är ju trevligt här, säger Victoria Elmander.
I broschyren uppmanades barnen att klä ut sig till Astrid Lindgren-figurer, men det är inte så många har följt uppmaningen. Under nästa sång om katten som åt sill och potäter, dyker det dock upp en till liten Pippi i solglasögon. Hon sätter sig närmast scenen tillsammans med sin mamma.
Ett lejon finns det också i publiken, men det är inte helt klart vilken Astrid Lindgrenbok den hör hemma i.
Det var Astrid Lindgren själv som har skrivit texterna till filmsångerna. Musiken är i de flesta fall komponerad av Georg Riedel.
Gå till toppen