Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FC Rosengård

Förlust i Segers comeback: ”Måste upp i skicklighetsnivå”

FC Rosengård hade chans att gå upp i allsvensk serieledning, men föll hemma mot Linköping, 1–2.
– Vi måste upp i skicklighetsnivå om vi ska kunna vinna sådana här matcher, så det är jag väldigt besviken över, sa tränaren Jonas Eidevall.

Landslagsstjärnorna Kosovare Asllani och Caroline Seger i en duell, men det blev bara en halvlek i Segers comeback.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Rosengård hade förtvivlat svårt för att bryta igenom ett välorganiserat Linköping i första halvlek. När man väl lyckades hade man svårt att komma till avslut.
Spelet ville inte lyfta på Malmö idrottsplats, där knappt tusen personer bänkat sig för att se mötet mellan lagen som vunnit åtta av de senaste nio SM-gulden.
– Vårt presspel var bra och vi vinner mängder med bollar, men vårt spel med boll är inte på någon hög nivå, konstaterade Jonas Eidevall.
Linköping var vassare i sitt omställningsspel och med bara ett par minuter kvar till pausvilan kom utdelningen.
FCR-målvakten Zecira Musovic räddade skottet från en frispelad Natasha Dowie, men backen Glodis Viggosdottir fick inte bort bollen och Filippa Angeldal kunde placera in 0–1.
Landslagsmittfältaren Caroline Seger var tillbaka efter sin vadskada, men spelade bara första halvlek.
– Hon har bara tränat ett fåtal träningar så det medicinska teamet sa max fyrtiofem minuter. Mitt intryck är att de kändes bra och det inte var någon skadekänning. Själv skulle hon säkert vilja fortsätta spela, men det var inte hennes beslut, sa Eidevall.
Ebba Wieder klev in på Segers plats och FC Rosengård flyttade fram sina positioner.
Kvitteringen kom i den 58:e minuten. Sanne Troelsgaards långa djupledspassning nådde Anja Mittag som rundade målvakten och rullade in 1–1.
Spelet öppnade upp sig rejält i andra halvlek med gott om chanser åt båda håll, men framförallt var det Rosengård som tryckte på i jakt på ett ledningsmål.
I stället en kalldusch med fyra minuter kvar av ordinarie tid.
Natasha Dowie vann först en nickduell mot Simone Boye Sørensen och tog sig sedan förbi den danska landslagsbacken längs kortlinjen innan hon pillade in 1–2 under Zecira Musovic vid närmsta stolpen.
Många menade att bollen var ute, men Jonas Eidevall viftade bort den diskussionen.
– Det blir en matchavgörande händelse, men totalt sett är det inte där vi ska fastna i analysen och säga att allting annat är bra förutom det, för det är det inte. Det finns bra saker, men det finns också saker i vår prestation som visar att där har vi saker att jobba med. Efter paus är vi bättre med bollen, men i gengäld är vårt försvarsspel utspritt, osynkat och inte tillräckligt tajt.
Gå till toppen