Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Molnigt över Skåne – men efter moln kommer solsken

Efter försommarens värmechock blev midsommar på många håll i landet traditionsenligt blöt och kylslagen. Nu är regnet borta och det förväntas inte komma tillbaka – på ett tag – dock så är molnen kvar.
– Vi har ganska mycket moln under stora delar av Skåne, men det förväntas minska och det kan bli lite soligt efterhand under de kommande dagarna. Särskilt i den västra delen, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.
Lite mer exakt så väntas det temperaturer på 20 - 23 grader i Skåne, dock lite svalare vid vattnet då det finnes nordvästlig vind som håller nere temperaturen lite grann.
För er soldyrkare som uppskattade försommarens värme och vad det förde med sig – allt från solbränd hy till grillförbud – så är beskedet att det tyvärr inte kommer bli lika varmt.
– Det är inte riktigt det läget vi har just nu men det det blir allt varmare på onsdag och torsdag, då väntas det blir 23-25 grader. Det kan bli blå himmel, säger Sofia Söderberg.
Enligt SMHI är det ett ganska lugnt väderläge och lite mer oklart från och med fredagsdygnet och framåt – men det kan komma att bli svalare luft och därmed kan dagstemperaturerna falla något.
Gå till toppen