Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Anställd inom hemtjänsten stal 250 000 från kvinna i 90-årsåldern

En kvinna som var anställd inom hemtjänsten i Lomma kommun lyckades lura till en bankdosa och kod från en äldre vårdtagare. Hon förde sedan över en kvarts miljon kronor till sitt eget bankkonto.

Det var i februari förra året som kvinnan tillskansade sig den stora summan pengar. Bankdosan och koden lyckades hon på något vis lura till sig av vårdtagaren, en kvinna i 90-årsåldern, under arbetstid.
Hemtjänstpersonalen tog sedan med sig dosan hem och genomförde sedan ett flertal överföringar på sammanlagt 250 000 kronor.
När det hela uppdagades erkände kvinnan vad hon gjort. Hon döms nu i Lunds tingsrätt till skyddstillsyn för grovt bedrägeri. Hon ska också genomgå behandling för sitt spelmissbruk, och betala skadestånd på just 250 000 kronor till vårdtagarens bank.
Rätten ser särskilt allvarligt på det som hänt eftersom den anställda kvinnan utnyttjat sin ställning som vårdgivare och eftersom brottet riktats mot en äldre person.
Det är de privata vårdbolaget Attendo som driver hemtjänsten i Lomma kommun. De meddelar att den nu dömda kvinnan inte längre är anställd hos dem.
– Personen jobbar inte kvar. Anställningen avslutades i mars 2017, säger Makan Afshinnejad, presschef på Attendo.
– Personer som ägnar sig åt den här typen av saker hör inte hemma på vårt företag. Vi ser väldigt allvarligt på det som hänt.
Gå till toppen