Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lundabaserat inkubatorföretag tar hem kontrakt med Europadominant

Kontrakt med italienska Sacco ger Immune biotech möjlighet att gå i mål och lansera sin bakteriecocktail som ska lindra mag- och tarmsjukdomen IBS.

I våras tog Immune biotech in 2,5 miljoner från bland andra IT-entreprenören Hampus Jakobsson. Då hade även Gregory Batcheller kommit in i bolaget som styrelseordförande och strategisk rådgivare. Senare under våren beviljades också en dryg halv miljon i finansiering av Vinnova.
Nu är nästa steg mot den första kommersiella produkten taget. Genom ett strategiskt samarbete med en av Europas stora producenter av probiotiska mjölksyrebakterier kommer bakteriecoctailen som kallas ”Gut Magnific” vara klart för marknadsintroduktion under nästa år. Produkten kommer att säljas som kosttillskott och baseras på mångårig forskning om förebyggande och läkande behandling av autoimmuna och andra kroniska inflammatoriska tillstånd.
Immune biotech AB ingår i affärsinkubator Smile Incubator och grundades av immunologen Shahram Lavasani. Sacco ingår det ett internationella biotechföretaget Sacco systems med bas i Italien.
Gå till toppen