Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Mellby Gård

Mellby gård köper herrklädesbolag

Oscar Jacobson har nyligen öppnat egen webbutik och satsar i Tyskland och England. Nu köper Mellby Gård herrklädesföretaget från Valedo Partners Fund 1 AB.

Kläder från Oscar Jacobson.Bild: NIKLAS LARSSON / TT
Det familjeägda konglomeratet Mellby Gård som investerar i bolag med tydlig tillväxtpotential beskriver Oscar Jacobson som ”ett modevarumärke fyllt med textilkunnande, tradition och nytänkande” som har ”lyckats etablera ett varumärke som idag attraherar konsumenter över tre generationer”.
Under de senaste åren har Oscar Jacobson förnyat och expanderat sitt erbjudande. Bolaget har påbörjat en internationell expansion i Tyskland och England och distribuerar nu produkter via drygt 250 oberoende återförsäljare, 10 egna butiker, 3 outlets och i egen nylanserad online-butik.
– Tillsammans med bolagets erfarna ledning vill Mellby Gård fortsätta att expandera i bolagets huvudmarknader men också stödja ledningen i dess internationella och digitala initiativ, säger tillträdande styrelseordförande Thomas Gustafsson i ett pressmeddelande.
I och med förvärvet kommer Thomas Gustafsson och Sven Knutsson från Mellby Gård att ta klivet in i Oscar Jacobsons styrelse.
Enligt David Thunmarker, vd för Oscar Jacobson, tillför Mellby Gård med stor erfarenhet av klädkonfektion och industriella kunnande det ägarstöd som behövs för Oscar Jacobsons planerade expansion.
Fakta

Oscar Jacobson

Säte: I Borås, verksamhet även in Stockholm.

Omsättning: 282 miljoner kronor (2017).

Resultat efter finansnetto: 22 miljoner kronor (2016).

Sysselsätter: runt 80 medarbetare, enligt egna uppgifter.

Grundat: 1958, med en historik sedan 1903.

Distribution: Till den nordiska och nordeuropeiska marknaden.

Fakta

Koncernen Mellby gård

Säte: I Malmö.

Omsättning: 6,5 miljarder kronor (2017).

Resultat efter finansnetto: Drygt 1 miljard kronor (2017).

Sysselsätter: runt 2500 medarbetare (2017).

Grundat: 1986.

Verksamhet: Mellby Gård har ägarintressen i verksamheter i olika branscher, som detaljhandel, bygg, lantbruk och industri. Bland innehaven finns exempelvis optikerkedjan Smarteyes, friskolekoncernen Academedia, Älvsbyhus, Duni och Kappahl.

Gå till toppen