Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Överfallsvåldtäkter: Polisen vill ha in fler tips

Polisen i Malmö vill få in tips om två överfallsvåldtäkter den 22 maj och 2 juni och släpper därför en övervakningsfilm av en misstänkt gärningsman.

En kvinna har anmält att hon den 22 maj blev våldtagen vid en cykelbana invid Amiralsgatan i höjd med Emilstorps industriområde.Bild: Patrick Persson
Överfallsvåldtäkterna ska ha ägt rum på Amiralsgatan respektive Skeppsbyggaregatan kring klockan 02 på natten, och vid bägge tillfällen uppger de utsatta kvinnorna att de blivit förföljda av en man på cykel.
Läs mer: Polisen misstänker: Samma person ligger bakom två överfallsvåldtäkter i Malmö
Teknisk bevisning har visat att det handlar om samma gärningsman vid bägge tillfällen.
”Polisen har sedan de inträffade våldtäkterna arbetat intensivt med ärendena, men behöver nu mer uppgifter från allmänheten för att komma vidare i utredningsarbetet”, skriver polisen i ett pressmeddelande.
En bild från polisens övervakningsfilm visar en cyklande man bakifrån, i mörka träningsbyxor med vita ränder på sidorna och med en keps på huvudet. Den misstänkte gärningsmannen ska ha haft samma kläder på sig vid bägge tillfällena.
Polisen vill även få in information från kvinnor i Malmö som nyligen har blivit förföljda av en man på cykel.
Gå till toppen