Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trettonåringar i inofficiella fotbolls-SM i Lomma

Under tisdagen avklarades andra dagen av den 44:e fotbollsturneringen för trettonåringar i Lomma. Sammanlagt är det sexton lag från Sverige, Norge och Finland som just nu gör upp om titeln i vad som har kallats ett inofficiellt fotbolls-SM för trettonåringar.

Cupgeneralen Didrik Ekstrand är nöjd med uppslutningen och upplever att stödet från föräldrarna i Stockholmslagen är riktigt starkt i år.Bild: Jon W Loman
Exakt hur många som samlats på Lomma IP för att titta på dagens matcher vet arrangörerna inte riktigt. Vid lunchtid är läktarna fulla och publiken hejar högljutt fram hemmalaget GIF Nike. Cupgeneralen Didrik Ekstrand betraktar matcherna från sidlinjen.
– Har jag gjort ett bra jobb så hinner jag se mycket fotboll, säger han.
– Vi bjuder in de lag som håller högst kvalitet och jag vet att många kallar det ett inofficiellt SM men det är inget vi vill anspela på, säger Didrik Ekstrand.
MFF-tränaren Mikael Brandrup är väl medveten om det starka motståndet som Brommapojkarna är kapabla att bjuda upp till.Bild: Jon W Loman
Mikael Brandrup, tränare för Malmö FF:S P13-lag, ser till att laget värmer upp inför nästa match. I den första slog de värdlaget GIF Nike med 6–0 men under tisdagseftermiddagen väntade tuffare motstånd när de mötte Brommapojkarna.
– Det är andra gången jag är här som tränare. Senast slutade vi på nionde plats, utan att ha förlorat en enda match, så nu vinner vi, säger Mikael Brandrup.
– Det är en bra vecka med bra spel, organisation och anläggning, säger Mikael Brandrup.
Jehad Abdulrazek är fullt upptagen med att vinna turneringen han själv spelar i men om han får önska så hoppas han att Belgien eller Frankrike vinner fotbolls-VM.Bild: Jon W Loman
Jehad Abdulrazek är högerback och har spelat i MFF i sex år.
– Brommapojkarna är våra värsta motståndare, varje gång vi mött dem så har det slutat med förlust eller oavgjort, säger han.
Planen för dagen är att tänka rätt menar han, att gå in i matchen med rätt inställning.
– Man måste lägga allt fokus på planen, inte tänka på något utanför planen. Sen gäller det att inte vara rädd och se till att ha kul, säger Jehad Abdulrazek.
Johan Svensson, HIF-tränare.Bild: Jon W Loman
HIF fick en smakstart på turneringen och vann första matchen mot Stocksunds IF. Huvudtränare för Helsingborgs IF:s U13-lag är Johan Svensson. Han tycker att det hade varit jätteroligt att vinna "Lomma" men menar att det inte är det viktigaste för laget.
– Alla lag här har bra organisation och duktiga spelare. Men för laget handlar cupen framförallt om att utvecklas och prestera bra på matcherna, säger Johan Svensson.
Brommapojkarna och MFF samlar lagen sekunderna före avspark.Bild: Jon W Loman
Efter en hård match fick MFF ännu en gång se sig besegrade av Brommapojkarna.Bild: Jon W Loman
Landslagsveteranen Olof Mellberg coachade aktivt fram segern för sina Brommapojkar.Bild: Jon W Loman
Gå till toppen