Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

På bilbingo i Svedala: ”Det är inte spelet som är det viktiga, det är att sitta och mysa”

Knökfullt med bilar på parkeringen vid Gamla IP. En hög röst ropar ut nummer ur stora högtalare. Det ligger en spänning i luften. Plötsligt tutar någon. Det är bilbingo i Svedala.

Sommarkvällen är varm på Gamla IP i Svedala. Luften står stilla och det enda som hörs är rösten i högtalarna som står uppställda vid boden framför rader av bilar.
– Nummer sextiosju. Sexa, sjua.
Maj-Britt Rask och Jonny Rask har kört till Gamla IP i sin Cadillac -67.Bild: Patrik Renmark
För Svedala IF har bilbingon blivit ett viktigt arrangemang. Sedan de drog igång 2011 har den blivit en av föreningens största inkomstkällor.
– Det är i klass med bidragen vi får kommunen och staten. Tack vare bilbingon kan vi ha en stor ungdomsverksamhet, säger Nils-Ove Rasmusson, vice ordförande i klubben.
Bara ikväll har han räknat in mellan 130 och 140 bilar.
– Det blir fler och fler ju längre säsongen går.
Besökarna är övervägande äldre, men en del yngre har också hittat hit.
Axelina Hjort, Ann-Sofie Isaksson Edstrand och Linnea Corbee kan tänka sig att spela bilbingo fler gånger.Bild: Patrik Renmark
– Det är askul, både rogivande och spännande, säger Ann-Sofie Isaksson Edstrand.
Hon har spelat några gånger förut och ikväll har hon sällskap av två kollegor som gör debut. Tillsammans drar de tre ner snittåldern på parkeringen markant. Det märks att de saknar rutin.
– Vi har kört från Lund och Malmö och kom hit kvart över sex. Vi trodde att det skulle räcka, men då var det var redan fullt på parkeringen, säger Ann-Sofie Isaksson Edstrand.
De har lite svårt med tempot, lyssnar fokuserat och markerar med överstrykningspennor på sina brickor. Som underlag använder de skärbrädor i plast.
– Det funkar sjukt bra, tycker Linnea Corbee.
– Vi kom hit för att umgås, men vi hinner inte snacka med varandra. Men det är mysigt, det är en del original här, säger Axelina Hjort.
Staffan Ersborg, Johanna Ersborg och Ulla Ahl har kommit till Gamla IP i den perfekta bilbingo-bilen.Bild: Patrik Renmark
I en husbil sitter ett lite större sällskap på fem personer. Den drivande är Johanna Ersborg, bilbingoveteran.
– Det här är den perfekta bilen att komma hit med, säger hon.
Ikväll har hon tagit med sin farmor, svärfar, lillebror och svägerska.
– Det är inte spelet som är det viktiga, det är att sitta och mysa. Det man behöver är trevligt sällskap, kaffe och något gott att snaska på, säger hon.
Johanna Ersborg, Gustaf Ahl och Fanny Kristiansson har en mysig kväll tillsammans.Bild: Patrik Renmark
Bild: Patrik Renmark
Gå till toppen