Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Swexit skulle kosta enorma summor pengar

Det skulle kosta mycket för samhället om Sverige lämnade EU, skriver Sven Heilo.Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Årets riksdagsval handlar om mycket mera än invandring och integration, men det har medierna tonat ned och politikerna sopat under mattan. Det påstås att Sverigedemokraterna ligger högt i opinionsmätningarna i Skåne. Därför skulle jag vilja uppmana alla skåningar som tänker proteströsta på Sverigedemokraterna att tänka efter.
Partiet kommer att kräva en folkomröstning om vårt medlemskap i EU. De kommer sannolikt att få draghjälp av Vänsterpartiet i detta krav, som de hoppas skall leda till ett svenskt Swexit, varför det finns skäl att för oss skåningar att se upp. Tänk efter! EU-medlemskapet har gynnat näringslivet i hela Skåne och arbetskraftsutbytet med vårt grannland Danmark. Ett Swexit skulle leda till oöverskådliga problem för oss skåningar. En tullgräns, ”hård” eller ”mjuk”, vid Öresundsbron och färjelägena i Helsingborg skulle komma att kosta enorma summor för tullbevakning och stora byråkratiska komplikationer när det gäller tulltaxering av import. Vid Lernacken skulle man behöva uppföra stora anläggningar för lastkontroll, med uppställningsplatser för lastfordon, kontors- och visitationslokaler. Det är dyrt att bygga upp en ny tullgräns med kompetent personal.
Skåningar! Tänk efter! Stirra er inte blinda på invandrings- och integrationsfrågorna – det finns dolda frågor i Sverigedemokraternas bakficka.

Sven Heilo

Anställd i Tullverket 1964-2005
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen