Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

700 Ikea-anställda har blivit erbjudna att sluta på företaget

I maj varslade Ikea ett hundratal anställda i Skåne om uppsägning och de fackliga förhandlingarna väntas pågå över sommaren. För några veckor sedan fick ytterligare 700 Ikea-anställda ett erbjudande om att sluta på företaget.

Ikea i Malmö drabbas särskilt hårt av möbeljättens aviserade nedskärningar.Bild: Johan Nilsson/TT
Vid ett stormöte för några veckor sedan fick samtliga cirka 700 anställda inom Inter Ikea Systems i nederländska Delft samt Sverige erbjudande om att sluta på företaget. Inter Ikea Systems hanterar Ikeas varumärke och koncept, och har medarbetare i bland annat Malmö och Helsingborg. Företagets giv är bland annat en konsekvens av Ikeas nya strategi med ökad inriktning på e-handel.
– Vi vill kunna fortsätta att växa på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt, och för att kunna göra det måste vi se över hur vi arbetar och uppdatera vårt uppdrag för framtiden. I detta har alla anställda kanske inte tålamod och energi för att vänta tills den nya organisationen är på plats, säger Kaisa Lyckdal, kommunikatör på Ikea Inter Systems.
Det är oklart hur den nya organisationen kommer att se ut, hur stor den blir och vilken typ av kompetens som ska bära verksamheten.
Men enligt Kaisa Lyckdal kan det framöver bli tal om ändrade arbetsuppgifter för flertalet anställda, vilket hon menar kan vara betungande att bära på för enskilda medarbetare.
– Känner man då att man inte vill gå in i den här perioden med ovisshet i arbetet med att möta framtiden, då kanske det finns någon som vill göra något annat och då erbjuder företaget ett alternativ, säger Kaisa Lyckdal.
I Ikeas erbjudande ingår finansiell support och annan typ av stöd. Generellt handlar den finansiella delen om 12-24 månadslöner. Exempelvis får medarbetare i Sverige som har jobbat i sju år på företaget 13 månadslöner samt support från Trygghetsrådet.
Kaisa Lyckdal hävdar dock att det inte finns någon siffra på hur många anställda som Ikea hoppas ska nappa på erbjudandet.
Vid sidan av den processen pågår samtidigt fackliga förhandlingar kring varslet från i våras, som berör en annan del av Ikea. Det varslet drabbar ett 90-tal anställda i Malmö samt ett 20-tal tjänster i Helsingborg. Uppsägningarna kommer främst beröra globala tjänster inom HR, hållbarhet, marknadsföring och kommunikation. Även det sparpaketet är en konsekvens av Ikeas nya strategi med ökad inriktning på e-handel och mindre butiker i cityläge.
Anne-Lie Dahl är representant för Unionenklubben på Ikea, Ikano och Inter Ikea.
– Just nu befinner vi oss i en jobbig och allvarlig situation. På ett eller annat sätt berörs ju alla i företaget av nedskärningarna, så klart mest de som kommer att bli uppsagda. Men även kolleger som ska jobba kvar och får nya befattningar eller arbetsinnehåll, säger Anne-Lie Dahl, representant för Unionenklubben på Ikea, Ikano och Inter Ikea.
Det finns ännu ingen siffra på antalet anställda som i slutändan blir av med jobbet.
– Vi och den lokala Akademikerklubben sitter i fortlöpande dialoger med Ikea. Vi fokuserar på våra medlemmar och arbetar för att behålla så många jobb som möjligt och skapa så bra villkor som vi bara kan. De som slutligen får ett uppsägningsbesked ska kunna ta sig vidare i arbetslivet så tryggt som möjligt, säger Anne-Lie Dahl som inte tror att förhandlingarna blir avklarade under sommaren.
Samtidigt menar hon att det även finns en förståelse för möbeljättens behov av att skapa en ny organisation för framtiden.
– Ikea måste utvecklas och förändras i en omvärld där digitaliseringen har skapat nya köpbeteenden bland kunder. Men det är klart att det blir en resa innan alla åter kan känna energi och glädje, säger Anne-Lie Dahl.
Ikea har tidigare kommunicerat att man inte kan utesluta fler nedskärningar framöver. Hur orolig är personalen för eventuella efterskalv?
– I dagsläget känner vi inte till något om ytterligare nedskärningar. Men det finns en generell oro bland de anställda. I sådana här situationer är det inte ovanligt med funderingar och spekulationer om framtiden, säger Anne-Lie Dahl.
Läs mer: Ikea lägger storvarsel i Skåne
Läs mer: Experter eniga – Ikea måste hitta en ny affärsmodell
Gå till toppen