Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Nya dokumentären om Leslie Tay får världspremiär i Malmö

För tio år sedan kom dokumentären ”Leslie – Killen som kommer att glänsa”. I höst kommer Stefan Bergs uppföljare som följer den vuxna artisten Leslie Tay. Nu står den klart att filmen får världspremiär i Malmö – på filmfestivalen Nordisk Panorama i september.

Leslie Tay.Bild: Peter Frennesson
2008 var det premiär för Malmöregissören Stefan Bergs ”Leslie – Killen som kommer att glänsa”, en dokumentär som följer Leslie Tay från att han är fjorton till att han är nitton. Filmen skildrar Leslie Tays vardag i Sofielund, och drömmarna om att slå igenom som artist.
I höst kommer uppföljaren ”Leslie brinner” som skildrar tiden innan den hyllade Malmöartisten släppte sitt debutalbum våren 2018. Materialet till filmen sträcker sig under 15 år.
”Redan när jag slutförde projektet 'Leslie – Killen som kommer att glänsa', hade jag en känsla av att jag inte skulle kunna göra materialet full rättvisa, även om det blev en rik skildring av en pojkes uppväxt i en segregerad miljö. Då planterades idén att någon gång i framtiden följa upp historien om Leslie och därigenom kunna krama all kraft och magi ur det gigantiska råmaterialet. Jag föreställde mig att först när det speglas i en vuxen mans tillvaro så kommer det att lysa med sitt rätta värde”, säger Stefan Berg i ett pressmeddelande.
Filmen får världspremiär under Nordisk Panorama i Malmö där ”Leslie brinner” visas som festivalens öppningsfilm.
”Det är en film som är djupt förankrad i Malmö och som samtidigt har stor relevans för hela Norden och världen. 'Leslie brinner' har allt man kan önska; kärlek och kamp, glädje och sorg och sjukt bra energi. Jag ser framemot en riktigt bra öppningsfest, säger Maja Lindquist, programchef på Nordisk Panorama i ett pressmeddelande.
Nordisk Panorama går av stapeln den 20-25 september och kickas igång med en öppningsfest på Moriskan den 20 september.
Läs mer: Leslie Tay hittar rätt ord för sina erfarenheter
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen