Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Efter Ikeas bud om frivillig avgång: ”Flera vacklar i beslutet”

700 anställda på Inter Ikea Systems har fått erbjudande om att sluta på företaget. Senast 6 juli måste medarbetare som är intresserade av erbjudandet lämna besked.

Bild: Johan Nilsson/TT
Av de sammanlagt cirka 700 anställda som erbjudandet riktar sig till finns 230 i Sverige, varav 220 har placering i Helsingborg och tio i Malmö.
Enligt fackförbundet Unionen gick företaget redan i februari-mars ut med information om kommande förändringar i organisationen, som bottnar i möbeljättens nya strategi med ökad inriktning på e-handel. Själva omställningserbjudandet till de anställda presenterades dock så sent som i mitten av juni.
Susanne Håkansson är ordförande för Unionenklubben på Ikea, Ikano och Inter Ikea.
– Det är klart att man som anställd grunnar över framtiden. Men jag tycker ändå att hela den här processen sköts lugnt och sansat, säger Susanne Håkansson, ordförande för Unionenklubben på Ikea, Ikano och Inter Ikea.
Nu har personalen fram till 6 juli på sig att lämna besked. Senast tio dagar senare ska de som har flaggat intresse också få ett förslag på hur deras individuella omställningserbjudande kommer att bli, vilket bland annat baseras på medarbetarens anställningstid och ålder. Därefter har de en veckas betänketid för att tacka ja eller nej.
Den finansiella delen i erbjudandet handlar om ersättning på 12-24 månadslöner. Exempelvis får medarbetare i Sverige som har jobbat i sju år på företaget 13 månadslöner samt support från Trygghetsrådet.
– Man känner på stämningen att flera vacklar i vilket beslut de ska ta, medan en del redan har bestämt sig för att anta eller avböja, säger Susanne Håkansson som inte vet hur många medarbetare som företaget vill ska hitta på något annat framöver.
– Vi har också frågat företaget om det i erbjudandet finns fokus på vissa kompetensområden eller någon specifik åldersgrupp, men man riktar sig inte alls till någon direkt grupp, säger hon.
Susanne Håkansson säger sig inte veta exakt hur Ikea vill forma organisationen framöver:
– Jag vet bara att vi har relevant kompetens i företaget som kan ta sig an framtida utmaningar, och som kan kompetensutvecklas i större omfattning för att säkerställa företagets behov inför framtiden.
Gå till toppen