Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöförfattare nominerad till Barnradions bokpris

Malmöförfattaren Jonatan Järvi har skrivit ”Pojken i paddan och jag”, en barnbok om en pojke som bli mobbad och får oväntad hjälp – från en figur i sin Ipad. Nu har han chansen att kamma hem Barnradions bokpris. Om boken faller barnjuryn från Rosengårdsskolan i smaken vill säga.

Barnradions jury består av Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden.Bild: Julia Lindemalm/SR
Barnradions bokpris instiftades 2010 och vinnaren utses av en barnjury. Under sommarlovet får fem barn mellan 9 och 12 läsa de nominerade böckerna. Under hösten sänds ett radioprogram i sex delar där barnen diskuterar de nominerade böckerna tillsammans med programledaren Manuel Cubas.
Vinnaren utses under det sista programmet som sänds den 4 november. Prissumman ligger på 30 000 kronor.
I år finns en Malmöförfattare bland de nominerade. Jonatan Järvi är född och uppvuxen i Malmö men är numera bosatt på landet utanför Kalmar. Han släppte din debutbok ”Gravprovaren”, en roman för vuxna, 2009 och har sedan dess ut gett ut flera barnböcker.
Läs också Fantasi förlöser hans skrivande
”Pojken i paddan och jag” är hans tredje barnbok. Hans förra bok ”Rosengårdskungen” handlar om Leo, hans konstnärsmamma och bästa vän Degen som bor Rosengård.
I år finns även tävlingsjuryn i Rosengård, den består av fem elever från Rosengårdsskolan: Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden.
”Jag blev så himla glad när jag fick veta att jag blivit nominerad. Bara det är jättestort för mig. Det ska bli väldigt intressant att lyssna på barnens boksamtal i höst”, säger Jonatan Järvi i ett pressmeddelande.

Här är de nominerade till Barnradions bokpris 2018:

• ”Pojken i paddan och jag” av Jonatan Järvi.
• ”Comedy Queen” av Jenny Jägerfeld.
• ”Vi kommer snart hem igen” av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting.
• ”Risulven” av Nina Ivarsson.
• ”Ella och Youtube-paniken” av Linda Skugge.
Gå till toppen