Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

MLS-spelaren: ”Stolt homosexuell”

Collin Martin, mittfältare i MLS-laget Minnesota United, berättar att han är homosexuell – och vill se fler följa efter.
"Jag uppmanar andra som håller på med idrott att kliva fram och lita på att idrotten helhjärtat tar emot dem", skriver han på Twitter.
23-åringen är idag den enda spelaren i de fem stora amerikanska proffsligorna som är öppet homosexuell.

Collin Martin, till vänster, har klivit ut som öppet homosexuell. Därmed är han den ende öppet homosexuella idrottsutövaren i de fem stora amerikanska proffsligorna. Arkivbild.Bild: Graham Hughes
Under sommaren har många MLS-klubbar Pride-kvällar i samband med matcher och Minnesota United FC:s mittfältare valde att inleda sin klubbs sådan med att för första gången vara sig själv helt och hållet offentligt.
"I dag har mitt lag sin Pride-kväll. Det blir en viktig kväll för mig, då jag för första gången berättar offentligt att jag är öppet homosexuell och spelare i Major League Soccer", twittrar Martin med en bild på sig själv insvept i den regnbågsfärgade Prideflaggan.
MLS väljer att uppmärksamma Martin på sin egen hemsida och skriver bland annat att de är stolta över honom.
"Jag har för många år sedan kommit ut som homosexuell för familj och vänner och det gäller också mina lagkamrater. Jag har spelat i MLS i sex säsonger, fyra med DC United och två med Minnesota United. I dag är jag stolt över att hela truppen och ledningen i Minnesota vet att jag är homosexuell", skriver spelaren.
Han är för tillfället den enda öppet homosexuella spelaren i de fem stora proffsligorna i Nordamerika (NFL, NBA, MLB, NHL och MLS).
Men han är inte den första, då Robbie Rogers (tidigare i Los Angeles Galaxy), NBA:s Jason Colin och amerikanska fotbollsspelaren Michael Sam varit före honom.
Flera lagkamrater väljer att stötta Martins Twitter-inlägg.
"Stolt över den här killen som är en fantastisk person och lagkamrat. Det krävs mycket mod för att vara en av de första att komma ut, men alla i MNUFC stöttar dig fullt ut", skriver Eric Miller.
Läs alla artiklar om: MLS 2018
Gå till toppen