Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen larmades om skottlossning

Klockan 00.52 larmades polisen om en misstänkt skottlossning på Spånehusvägen i Malmö.

Flera polispatruller ryckte ut till platsen och en avspärrning upprättades längs gatan. Ett flertal vittnen gav sig till känna och berättade för polisen att de hört ljuden av flera skott.
Efter en stunds arbete på platsen kunde polisen konstatera att inga kulor avfyrats.
— Det är blanka skott som har avfyrats, säger Erik Jeppsson, vakthavande befäl i polisregion Syd.
Bild: Patrick Persson
Polisen hittade ett antal hylsor på gatan som beslagtogs för vidare undersökning. I nuläget är det oklart vilket slags vapen som använts, men det rörde sig alltså inte om några riktiga skott.
Avspärrningarna hävdes klockan 01.42 natten till fredag. Det är oklart hur händelsen kommer att rubriceras.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Efter larm om skottlossning vid 01-tiden på Spånehusvägen spärrades ett hundratal meter av Spånehusvägen av med flertalet polispatruller. Patrullerna på platsen fann efter en stund flertalet hylsor liggande bland de parkerade bilarna längs gatan. Polispersonal kontrollerade intilliggande fastigheter för eventuella skotthål. Personer som bor på gatan vittnar om att de hört flertalet skott avlossas på platsen. Vid 01.50-tiden revs avspärrningarna då man konstaterat att det inte var några riktiga skott som avlossats på platsen utan sannolikt skott från någon form av startpistol. Hylsorna för händelsen togs i beslag för vidare undersökning.Bild: Patrick Persson
Gå till toppen