Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Förlust trots dominans och missad straff – Eidevall självkritisk

FC Rosengård missade för andra helgen i rad att återta serieledningen.
För andra helgen i rad förlorade FCR med 2-1. Tränaren riktar skarp kritik – mot sig själv.
– Det finns alla skäl att vara självkritisk. Det är jag som förbereder laget och ser till att vi har spelare som är klara för att vinna en sådan här match och den mot Linköping. Det måste jag göra bättre, säger han.

En match återstår innan uppehållet. "Då måste vi vinna om vi vill vara med i toppen", säger FCR-tränaren.
FC Rosengård kontrollerade bollinnehavet, Hammarby försvarade med tio spelare bakom boll men var mest effektiva denna lördag. Hemmalaget gjorde det trångt centralt med tre mittfältare och yttrar som centrerades.
Iva Landeka hade huvudrollen och var mest företagsam i bortalaget. Men oftast var den avgörande passningen slarvig från FCR.
Det var inte Hammarby när de fick chansen.
Efter halvtimmens spel prickade Olga Ekbloms inlägg pannan på Julia Zigliotti Olme. Ett avslut, ett mål för hemmalaget.
Iva Landeka fick chansen från straffpunkten efter att Sanne Troelsgaard gjorts ner tio minuter in i andra halvlek. Men straffen var en av årets blekaste och Emma Holmberg kunde enkelt stå pall.
– Grymt besvikna på resultatet. De gör ett mål som en blixt från klar himmel när vi kontrollerar matchen. I stora drag gör vi en bra första halvlek förutom avsluten, säger Jonas Eidevall.
Den andra halvleken följde ett klart mönster. FC Rosengård offrade balansspelare för att jaga en kvittering, skapade skottlägen framför Hammarbys backlinje och hemmalaget fick kontringsläge efter kontringsläge. Friläge efter friläge sumpades och Rosengård levde farligt.
Märkligt nog utökade hemmalaget ledningen på en fast situation. Olga Ekbloms andra assist för dagen var ett faktum när Frida Sjöberg nickade in 2-0.
– Det blir en stökig period av matchen när vi får Troelsgaard och Mittag båda tillfälligt skadade och matchen blir kaosartad. Hammarby får flera omställningar där de kunde göra mål. Jag är missnöjd över att vi inte klarar av att vara mer metodiska, säger FCR-tränaren.
Iva Landeka tog revansch på sig själv för straffmissen och skruvade in reduceringen på frispark i 89:e minuten. Men närmare kom inte Rosengård och lagets andra raka förlust var ett faktum.
Rosengård missade därmed chansen att återta serieledningen efter Piteås förlust häromdagen.
Gå till toppen