Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Diggiloostjärnorna får åttondelsfinalspaus

Diggiloostjärnorna fick en välkommen paus mellan de intensiva repetitionerna inför premiären på onsdag. Framför storbild på Malmö Arena samlades de för att se på åttondelsfinalen i fotbolls-VM mellan Sverige och Schweiz.

Ola Salo och Méndez tittar på åttondelsfinalen i fotbolls-VM tillsammans med resten av DiggiloogängetBild: Moa Dahlin
Diggilooturnén har premiär på Malmö Arena på onsdag kväll. I lokalerna har intensiva repetitioner pågått sedan slutet på förra vecka, och förstås även i andra lokaler innan det. Det var nära att det inte blev av, men efter påtryckningar från artisterna, skapades en pauslucka på tre timmar för att se på matchen.
– Jag är så glad att de löst att vi kan se matchen. Sverige har börjat bra med anfallen, säger sångaren Christer Björkman.
Christer Björkman älskar fotboll och tycker att Sverige inledde matchen bra.Bild: Moa Dahlin
Han är säker på att Sverige vinner innan första halvlek ens är slut. Men egentligen föredrar han nästan att kolla när Sverige åkt ut, för då kan han fokusera mer på att kolla på själva fotbollsspelandet.
– Det är en sådan vacker idrott, nästan som dans. Det är otrolig dynamik och samspel, det ligger system bakom som man kan se, säger Christer Björkman.
Marika Carlsson tillsammans med andra i Diggiloogänget.Bild: Moa Dahlin
Komikern Marika Carlsson är också plats för att se på matchen.
– Det är en lyx att få samlas och kolla, vi har planerat hela dagen runt det här, säger hon.
Hon spelade i Lunds BK ”back in the days”, men fick sluta med fotbollen på grund av dåliga knän. Annars tror hon att hon hade fortsatt.
– Jag gillar bara stora turneringar. Jag är inte så besatt att jag skulle offra massa tid på att kolla, men ser på matcher om jag är ledig. Det är synd om Sverige förlorar men jag kommer inte gråta om de åker ut, säger Marika Carlsson.
Tommy Nilsson spelade fotboll i AIK i Solna som ung, och hoppas att hans barn ska ägna sig åt lagsport. "Man lär sig om kamrathänsyn och har ett gemensamt ansvar i ett lag. Det är lite som på scenen, att man håller koll på var de andra befinner sig och hur de beter sig." säger han.Bild: Moa Dahlin
Tommy Nilsson, sångare, har också slagit sig ner för titta med de andra.
– Det är skitkul att vi kan se på det här, det är skönt gäng och det är ett bondande tillfälle.
Leopoldo Jorge Méndez, med artistnamnet Méndez, kom till Sverige för Melodifestivalen i februari och nu är det dags att vara med i Diggiloo. De var tio år sedan han bodde i Sverige och han tycker det är kul att få vara med svenska legender på scen. Även han tror på en vinst för Sverige i åttondelsfinalen.
Méndez under intensivt ögonblick i åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz.Bild: Moa Dahlin
Matchen slutade med en Sverigeseger med resultatet 1-0. Det blev således mycket ljusare än Méndez första, starka fotbollsrelaterade minne.
– Det var i Santiago i Chile, jag var kanske sju år, och skulle för första gången få se fotboll på en stor arena. Efter matchen blev jag påkörd.
Diggiloo-gänget kollar swe-sui-matchenBild: Moa Dahlin
Mariette Hansson och Kamferdrops med andra i Diggiloogänget.Bild: Moa Dahlin
Föga förvånande sjöng artisterna med i nationalsången innan matchen.Bild: Moa Dahlin
Gå till toppen