Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Granqvist: Kommer inte missa kvartsfinalen

En snabb avstickare till Helsingborg? För att vara med vid födseln är det en möjlig resa för Andreas Granqvist.
– Men oavsett vad som än händer kommer jag inte missa kvartsfinalen, sade han efter 1–0 i åttondelsfinalen mot Schweiz.

Andreas Granqvist jublar efter segern i tisdagens åttondelsfinal mellan Sverige och Schweiz.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Hustrun Sofie är höggravid och födseln var beräknad samma dag som Sverige mötte Schweiz i S:t Petersburg.
Den svenske lagkaptenen Andreas Granqvist ringde hem innan VM-åttondelsfinalen och gjorde samma sak kort efter 1–0-segern.
Frågan var densamma: Hur går det?
– Inget nytt besked. Jag pratade med min fru efter matchen och den lille ligger kvar i magen och vill inte komma ut, sade han.
Vid det något senare samtalet hade Granqvist själv ett besked, och det var att han kommer stanna i Ryssland i ytterligare dagar. Med segern mot Schweiz på S:t Petersburg-stadion avancerade Sverige nämligen vidare i VM och kommer spela kvartsfinal i Samara på lördag.
Landslagets framgång förändrar dock inte upplägget för familjen Granqvist.
– Som jag har sagt innan; jag har fullt fokus på landslaget och matchen som kommer på lördag. Sedan får vi se, när hon väl kommer och om jag har läge att flyga snabbt fram och tillbaka... Det är bara spekulationer. Vi får se. Men jag kommer inte missa matchen på lördag, sade han.
I kvartsfinalen väntar vinnaren från åttondelsfinalen mellan England och Colombia.
Enligt Granqvist spelare det ingen roll vilket motstånd som väntar. Sverige kommer ändå agera precis som laget har gjort tidigare under VM och hela tiden utgå ifrån försvarsspelet.
– Vi vet vad som krävs av oss. Vi måste ha otroligt bra förvarsspel, kompakt och våra anfallspelare jobbade nu otroligt hårt för att hjälpa oss, sade han.
– Vi tappade lite boll för enkelt, vi hade inte den offensiv vi vill ha men vi skapar chanser, och det är viktigt.
Gå till toppen