Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ingen kropp hittad i sökandet efter försvunna Lelle Hildebrand

För 19 år sedan försvann turnéledaren Lelle Hildebrand. De senaste dagarna har polisen fått hjälp av kustjägare och av arméns sökpluton i sökandet efter hans kropp, och vissa fynd har gjorts.

Polisen fortsätter just nu sökandet efter Lelle Hildebrand som försvann för 19 år sedan. Bilden är tagen i april då Missing people hjälpte till i sökandet vid sjön Immeln.Bild: Johan Nilsson/TT
Det senaste året har polisens kalla fall-grupp återupptagit sökandet efter turnéledarens kvarlevor. Trots att ingen kropp hittats utgår polisen för att Lelle Hildebrand, som kom från Malmö, utsattes för ett brott när han försvann efter en konsert i Sölvesborg för 19 år sedan.
I februari tog polisen hjälp av Missing people när de sökte i utvalda områden i nordöstra Skåne och Bleking. I december sökte polisens dykare efter turnéledarens kvarlevor i Ivösjön i nordöstra Skåne.
I de senaste sökinsatserna har polisen fått hjälp av arméns sökpluton och kustbevakningens dykare för att kunna söka av ett otillgängligt område i trakterna vid Arkelstorp och Kristianstad i norra Skåne.
I ett pressmeddelandet berättar polisen att de inte hitta någon kropp men att det gjorts "en del fynd" som ska undersökas av specialister som kan avgöra om de kan tillföra något till utredningen. Några fler detaljer än så vill polisen inte lämna i nuläget.
Lelle Hildebrand var 36 år när han försvann efter en Hammerfall-konsert i Sölvesborg. 2001 lades förundersökningen ned och sju år efter försvinnandet dödförklarades han. Under 2017 öppnades förundersökningen igen.
Gå till toppen