Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotbolls-VM: Sverige-Schweiz

Schweiz: "Vi gjorde inte nog för att vinna"

Besvikelsen är stor bland de schweiziska landslagsspelarna efter förlusten mot Sverige i åttondelsfinalen. – Vi skulle ha provocerat mer, vi gjorde inte nog för att vinna matchen, säger förbundskapten Vladimir Petkovic till tidningen Tagesanzeiger.

Schweiziske mittfältaren Steven Zuber säger att känslan av besvikelse är stor i laget.Bild: Maja Suslin/TT
För första gången på 64 år befann sig det schweiziska fotbollslandslaget i en åttondelsfinal i VM. Schweiziska medier rapporterar nu om den enorma besvikelse som sköljer genom landet – framför allt eftersom motståndarlandet Sverige "verkat lätt att slå", skriver tidningen Tagesanzeiger.
– När Sverige väl gjorde mål låg vi med en gång efter och det gjorde det svårt, säger förbundskaptenen Vladimir Petkovic till tidningen.
Tränaren medger också att han ångrar att han inte kunde hålla tillbaka de starka känslorna inför spelarna.
– För mig är varje nederlag ett misslyckande, men jag är ändå stolt över killarna. De har övertygat i en av de svåraste grupperna och lyckats nå åttondelsfinal, säger han.
Mittbacken Johan Djourou, känd från en elva år lång karriär i Arsenal, säger att Sverige inte var det bättre laget.
– Det är väldigt svårt att acceptera den här förlusten. Det som fattades var beslutsamhet från vår sida. Vi var bra i anfallet men de var väldigt bra i försvaret. Det är egentligen svårt att förklara vad det var som inte fungerade, säger han.
Djourou, som är 31 år gammal, säger att han har svårt att värdera sin egen prestation, men hoppas få fortsätta spela för landslaget.
Högermittfältaren Steven Zuber säger att känslan av besvikelse är stor i hela truppen.
– Vi tog på oss ett stort uppdrag, men vi visste samtidigt vad svenskarnas styrkor och svagheter var. Sedan kom det olyckliga målet. Vi borde ha satt större värde på våra chanser, det är bittert att åka ut på det här sättet, säger han.
Gå till toppen