Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sverige stannade upp under matchen

Hela Sverige verkade ha gått man ur huse för att se svenska landslaget möta schweizarna i ryska S:t Petersburg. På Norra Bantorget i Stockholm samlades supportrar och i Falköping följde statsminister Stefan Löfven (S) matchen från hotellbaren.

Statsminister Stefan Löfven (S) med sällskap framför tv:n och VM-matchen Sverige-Schweiz under turnén i Skaraborg.Bild: Adam Ihse/TT
Framför storbildsskärmen på Norra Bantorget i Stockholm stod Lisa tillsammans med väninnan Kicki i ett hav av supportrar.
– Stämningen, den är helt fantastisk, sade Lisa som tippade att det skulle avgöras på straffar då lagen är jämna.
– Vi tror på 3–2 till Sverige. "Granen" kommer att fixa det, fortsatte Lisa.
Strax under 2 000 människor höll tummarna på Norra Bantorget. En av dem var Sofia Fries, som var där för att se matchen med sina föräldrar.
– Det blir mycket godis om Sverige vinner, sade hon.
Sveriges anfallsspel applåderades av Stefan Löfven och många andra på hotellet i Falköping. Statsministern, som bojkottade Almedalsveckan i fjol, kommer till Gotland först på torsdag för att hålla tal. Innan dess är han på inrikesturné för att träffa väljare ute i landet. Han berättade för TT att matchen väckt starka känslor.
– Det var fantastiskt vid målet naturligtvis, så befriande. Men sen är det jäkligt spännande, lite för spännande faktiskt, sade Löfven som hade tippat seger med 2–1.
Statsministern tippade även att Emil Forsberg skulle göra det avgörande målet, vilket han fick rätt i då det var Forsberg som i 66:e minuten gjorde matchens första och enda mål.
Inte sedan sommaren 1994 har det svenska landslaget tagit sig till kvartsfinal i VM. Men Stefan Löfven tror att laget kommer att gå längre än så.
– De här grabbarna är så hungriga så de kommer inte att låta sig nöja med det här.
Gå till toppen