Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Robert Wenglén, Moderaterna Lomma

För honom är trygghet ett centralt begrepp. Möt Moderaternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Lomma i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– För mig är trygghet ett centralt begrepp. Trygghet som följer med en god start i livet, med bra skolor och goda fritidsmöjligheter. Men även genom ett tryggt boende och en vård och omsorg av högsta kvalitet. Det beror inte på att tryggheten har minskat eller att jag upplever någon oro inför framtiden – Lomma är redan en av Sveriges tryggaste kommuner – men för att kunna upprätthålla denna trygghet krävs ett aktivt och målmedvetet arbete.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa med att vara politiker är möjligheten att påverka genom den demokratiska makten. Jag har varit aktiv i den lokala politiken i tio år och har för avsikt att fortsätta som lokalpolitiker. Det är viktigt för mig att se effekterna av de beslut som tas och vara nära de medborgare som berörs. I september tar jag över uppdraget som kommunstyrelsens ordförande och om valresultatet faller väl ut hoppas jag fortsätta i denna roll även nästa mandatperiod.
3

Varför blev du moderat?

– Jag blev moderat eftersom jag tror på individens frihet och förmåga att ta eget ansvar. Moderaterna är ju ett liberalkonservativt parti, men här i Lomma är vi inte nyliberala på så sätt att vi låter marknadskrafterna styra i alla lägen. Vi har till exempel bara en friskola och en ganska utbredd kommunal verksamhet. Vi menar helt enkelt att det är kvaliteten som ska styra – inte driftsformen.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag har alltid varit moderat och ska så förbli. Om jag måste välja ett riksdagsparti ligger nog Liberalerna närmast till hands, eftersom jag vill värna om den individuella friheten.

Snabba fakta om Robert Wenglén

Parti: Moderaterna
Yrke: F.d. universitetslektor (Ekonomie Dr), arbetar numera halvtid på EFL med chefsutbildningar
Född: Augusti 1968
Gå till sydsvenskan.se