Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Beteenden i vårt spel måste förbättras"

Två raka förluster och två missade chanser att ta serieledningen. Nu vill Rosengård visa mot Växjö att detta inte är en kris.
– Vi är otroligt missnöjda med detta, men också oerhört taggade att gå ut och visa alla att vi är bättre än så här, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall.

Jonas Eidevall efter förlusten mot Linköping för ett par veckor sedan.
Efter vinsten i midnattssolen mot serieledande Piteå IF har det gått trögt för den damallsvenska förhandsfavoriten. Två raka 2–1-förluster, mot Linköping respektive Hammarby, har gjort att Malmölaget fortfarande ligger på en andraplats i tabellen och att lagen under har tagit i kapp det inledande försprånget Piteå och Rosengård hade skaffat sig.
I och med förlusterna har även vissa problem i FCR:s spel visat sig.
– Det finns beteenden i spelet, egentligen i alla faser i spelet, som vi spelar med, som vi kommer behöva ändra på, säger Eidevall.
– Alltså hur vi attackerar ytor på sista tredjedel, beslut som vi tar när vi pressar högt och när vi pressar lågt, beslut som vi tar när vi vinner bollen och hur vi ska löpa framåt. Det är saker vi hade behövt ändra även om vi vunnit, men det är klart de blir tydligare när vi förlorar matcher och blir straffade för de beteendena.
Är ni i en kris?
– Nej, utifrån hur vi arbetar som grupp, vår starka tilltro till vår egna förmåga och vårt spel tycker jag inte det. Matchen mot Växjö på torsdag är vår chans att avsluta vårsäsongen på ett bra sätt.
Gå till toppen