Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Smörrebröd mot snabb död

I april öppnade en ny smörrebrödssatsning i Malmö under ledning av flera stora namn inom restaurang- och underhållningsbranschen. Nu går företaget i konkurs – och lämnar leverantören Yallatrappan utan löner.

Planen var att utveckla verksamheten till en kedja med pop-up-butiker och delikatessvagnar runt om i skånska städer, men företaget fick ansöka om konkurs efter en och en halv månad.Bild: Heidi Hakala
I ungefär två månaders tid kunde man i Triangelns köpcentrum köpa "malmöfierade" smörrebröd gjorda på lokala, vegetariska och ekologiska råvaror i säsong. Nu är fönstren till restaurangen The Smørrebrød Company mörka och lokalen fylld av nerrivet byggmaterial. Initiativtagarna säger att responsen på konceptet – annorlunda och hälsosam snabbmat – varit positiv, men att kunderna varit för få. Glass lockade mer än smörrebröd i den ovanliga försommarvärmen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen