Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Smörrebröd mot snabb död

I april öppnade en ny smörrebrödssatsning i Malmö under ledning av flera stora namn inom restaurang- och underhållningsbranschen. Nu går företaget i konkurs – och lämnar leverantören Yallatrappan utan löner.

Planen var att utveckla verksamheten till en kedja med pop-up-butiker och delikatessvagnar runt om i skånska städer, men företaget fick ansöka om konkurs efter en och en halv månad.Bild: Heidi Hakala
I ungefär två månaders tid kunde man i Triangelns köpcentrum köpa "malmöfierade" smörrebröd gjorda på lokala, vegetariska och ekologiska råvaror i säsong. Nu är fönstren till restaurangen The Smørrebrød Company mörka och lokalen fylld av nerrivet byggmaterial. Initiativtagarna säger att responsen på konceptet – annorlunda och hälsosam snabbmat – varit positiv, men att kunderna varit för få. Glass lockade mer än smörrebröd i den ovanliga försommarvärmen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen