Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Storbildsvisning av VM-kvartsfinal på gång i Lund?

I Malmö har storbildsvisningen av VM-matcher blivit en folkfest. Även Staffanstorp visar Sveriges matcher. Nu kan Lund hänga på succén.

Kanske blir det folkfest på Stortorget i Lund, precis som i Folkets Park i Malmö? Bilden till höger är från Måns Zelmerlöws uppträdande på Stortorget 2015.Bild: TT
Uppdatering 5 juli: Nu är det klart med storbildsvisning i Lund – läs mer här.
När Sverige spelade åttondelsfinalen mot Schweiz på tisdagseftermiddagen var det proppfullt i Folkets Park i Malmö. 13 000 personer var på plats för att följa matchen på storbild. Även på torget i Staffanstorp visades matchen.
I Lund fanns däremot ingen offentlig storbildsvisning av åttondelen – men det kan vara på gång till kvartsfinalen, som spelas mot England på lördag klockan 16.
– Vi håller faktiskt på att titta på det nu, både vad det gäller finansiering och var det kan ske och på vilket sätt. Jag hoppas att vi kan återkomma med besked rätt snart, säger kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S), som själv är i Almedalen.
Var någonstans skulle det kunna bli?
– Jag vet inte exakt vilka platser tjänstemännen tittar på. Men en klassisk plats för sådana här saker är ju Stortorget. Man kan också tänka sig i en park, som Stadsparken. Det finns olika möjligheter.
Är det Malmö-succén som fått er att prioritera det här?
– Nej, jag har faktiskt inte tagit del av den, men det är ju fantastiskt att de har löst det på ett bra sätt. Nu när vi alla känner av VM-febern är vi inte sämre än att vi tittar på det här på ett positivt sätt och ser om vi kan lösa det. Det tycker jag skulle vara jättekul.
Även Kävlinge kommun hänger på och visar kvartsfinalen i Folkets park.
Gå till toppen