Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Ambjörn Hardenstedt, Socialdemokraterna Svedala

Valet 2018

Han värnar om bostadsbyggandet. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Svedala i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– De kommande åren handlar framför allt om att möta den expansiva tid som vi lever i. Vi har hög inflyttning, så det handlar mycket om bostadsbygge. Det gäller även att hänga med när det gäller de kommunala verksamheterna, så att vi kan tillgodose behovet av framför allt äldreomsorg, skola och förskola.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Man kan vara olika typer av politiker, kommunpolitiker, riksdagspolitiker och så vidare, men jag tror att alla brinner för möjligheten att göra förändringar och förbättringar. Det är det som politik alltid går ut på, att göra det bättre för så många som möjligt. Sen finns en svårighet i att aldrig kunna tillgodose allas önskemål, utan man måste prioritera väldigt mycket. Men utifrån den ideologiska övertygelse man har så vill man göra det så bra som möjligt för de man företräder.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Jag är uppvuxen i ett hem där man alltid har sett till den breda massans behov och aldrig haft jaget i fokus. Man har alltid strävat efter och jobbat för att så många som möjligt ska ha det bra. Det har lett mig till att bli socialdemokrat, där jag tycker att man på ett socialistiskt, men framför allt på ett demokratiskt sätt ser till att fördela de resurser vi har.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det har jag väl aldrig riktigt reflekterat över, jag är så övertygad i min socialdemokratiska anda. Men jag hade nog hållit mig någonstans på vänsterkanten, helt klart. Hade jag inte varit socialdemokrat hade jag nog troligtvis varit vänsterpartist.

Snabba fakta om Ambjörn Hardenstedt

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Kommunalråd
Född: November 1963
Gå till sydsvenskan.se