Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Catrin Tufvesson, Socialdemokraterna Kävlinge

Valet 2018

Hon vill satsa på föreningslivet. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Kävlinge i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Jag skulle säga föreningslivet. Vi har beslutat att Kävlinge ska bli Skånes bästa boendekommun och många väljer Kävlinge på grund av möjligheterna till fritidsaktiviteter. Därför behöver vi stödja föreningslivet genom aktivitetsstöd och bidrag till de föreningar som anordnar aktiviteter för ungdomar och äldre. Vi måste även se till att föreningarna har tillgång till lokaler som passar för de varierade aktiviteter de anordnar.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att man får vara en så stor del av informationsflödet och att man får vara med och se vad som händer i kommunen. Dessutom uppskattar jag verkligen att vara involverad i flera frågor vilket gör att det blir stora skillnader från dag till dag. Ena dagen är det fokus på stora framtidsfrågor och andra dagen är det fokus på mindre detaljer.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Jag är övertygad om att alla har samma rättigheter. Vi ska alla med. Sverige har kommit väldigt långt i välfärdsfrågor för att ge alla människor stöd och det är viktigt för att vi alla ska ha lika möjligheter. För att vi ska nå det behöver vissa mer hjälp än andra och i de frågorna passar min inställning ideologiskt bra in på Socialdemokraterna.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det är någonting jag aldrig har tänkt på och heller aldrig behövt tänka på men om jag skulle peka i en riktning snarare än att peka på ett visst parti skulle det i sådana fall luta mer mot mitten än mot vänster i förhållande till Socialdemokraternas position.

Snabba fakta om Catrin Tufvesson

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Teknologie doktor
Född: December 1967
Gå till sydsvenskan.se