Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Pierre Sjöström, Socialdemokraterna Staffanstorp

Han vill ha fler hyresbostäder. Möt Socialdemokraternas förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Staffanstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Kan inte hålla mig till en fråga utan vill lyfta fram tre. Det är mer än tio år sedan en hyresbostad byggdes i kommunen. Vi har ungdomar, äldre och nyanlända som behöver dem. Sen måste vi öka andelen elever med gymnasiebehörighet. En tiondel får inte det och de har svårare att få jobb. Även den privata äldreomsorgen som idag är en av de tjugofem procent sämsta, vill vi rusta upp. genom att öka kvalitén och skärpa kraven på de privata företagen. Våra äldre förtjänar den bästa omsorgen!
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det är att kunna påverka samhället i den riktningen man själv vill ha – ett rättvist och jämlikt samhälle som är hållbart över tid.
3

Varför blev du socialdemokrat?

– Partiets grundsyn bygger på människors lika värde. Vi tar hand om varandra och tror på ett mer solidariskt samhälle. Därför blev jag socialdemokrat.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag kan inte tänka mig att tillhöra ett annat parti.

Snabba fakta om Pierre Sjöström

Parti: Socialdemokraterna
Yrke: Kommunalråd
Född: Juni 1959
Gå till sydsvenskan.se