Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Ägarna säljer lunchrestaurangen Hagen

Fem år har gått sedan Belle-ägarna Adrian Ndreca och Martin Jönsson startade Hagen vid Davidshalls torg. Men ägarna hinner inte längre med restaurangen – och nu har de lagt ut den till försäljning.

Restaurang Hagen på Storgatan.Bild: Sally Wahlstedt
2013 startade Belle-ägarna Adrian Ndreca och Martin Jönsson lunchrestaurangen Hagen vid Davidshalls torg.
Något år efter att Hagen hade öppnat startade duon även en filial på Hamngatan mellan Centralen och Stortorget. Men de var inte nöjda med omsättningen och 2016 stängde de filialen.
Läs mer: Hagen har stängt restaurangen på Hamngatan
Nu står det klart att även Hagen på Storgatan stänger. Adrian Ndreca och Martin Jönsson har lagt ut lokalen till försäljning och planerar att driva verksamheten vidare tills dess att de hittar en ny ägare.
– Vi som delägare har gått vidare på olika sätt. Vi har drivit Hagen i fem år och det är ett jättebra koncept. Men Martin har blivit regionchef för Boulebar och jag ska bli pappa i augusti. Det gör att jag inte längre vill driva tre ställen samtidigt, säger Adrian Ndreca.
Läs mer: Här är Skånes bästa kaféer – ort för ort
Utöver Hagen och Belle driver han även kaféet Atrium i Slottsstaden.
– Man måste lägga ner extremt mycket tid idag om man vill leverera en bra produkt. Jag vill inte sluta leverera en bra produkt bara för att jag inte hinner, då jobbar jag hellre med färre projekt, säger Adrian Ndreca.
Kommer det märkas någon skillnad på Belle och Atrium framöver?
– Förhoppningsvis kan jag vara mer närvarande på de två ställena, istället för att sprida min närvaro på tre olika platser.
Är det ett ekonomiskt beslut att sälja Hagen?
– Nej, det handlar framför allt om tiden vi lägger ner. Men det påverkar ju såklart också ekonomin. Har man mindre tid så kommer man antagligen att omsätta mindre än tidigare. Det kräver sitt engagemang. Men det är inte att området eller vårt ställe har blivit sämre – tvärtom. Davidshall har fått ett lyft med nya restauranger som Riket och Mutantur. Det känns som att Davidshall är hetare nu än någonsin.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen