Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Ali Riley vill fira – trots poängtappet

Alexandra "Ali" Rileys sista match i Rosengård slutade i poängtapp. Men den amerikansk-nyzeeländsk-svenska ytterbacken var ändå glad.
– Det är faktiskt mest bara väldigt konstigt, sa Riley efter matchen.

Rosengårds Alexandra Lowe Riley jublar efter fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Rosengård och Växjö.Bild: @imageAuthorName CHRISTIAN ÖRNBERG
Hon kom till Malmö för fem år sedan och har sedan dess varit given i laget. Nu ska hon lämna och inför matchen mot Växjö avtackades hon av Rosengård med en blombukett och under matchen av fansen när de sjöng hennes namn.
– Jag kommer framförallt att sakna att ha Jonas som tränare, stämningen i laget och hur alla i och runt klubben är som en familj, sa hon.
Att Riley lämnar Rosengård just när befinner sig i en svacka, två förluster och en oavgjord, ser hon inte som optimalt.
– Klart det är tufft, men ingenting är kört. Det är jättelångt kvar av serien. Jag vill alltid vinna oavsett om jag lämnar eller inte och därför är det jobbigt, men jag är stolt över hur vi reagerade i dag när vi släppte in mål och därför tror jag ändå på att laget kan ta guldet, säger 30-åringen.
Trots det nya poängtappet tror ändå Riley på att laget ska kunna fira senare ikväll.
– Jag tror att vi förhoppningsvis kan slappna av efter vi duschat och ändå fira av första halvlek av säsongen, att vi vann cupen, att jag kunnat vara här med laget och att jag kan få säga hej då till alla på ett bra sätt och få en bra känsla med mig.
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2018: FC Rosengård-Växjö DFF
Gå till toppen