Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Erkänner: "Inne i en tuff period"

FC Rosengård avslutade vårsäsongen med tredje poängtappet - i rad. Men tränaren Jonas Eidevall menar att de inte är inne i en kris.
– Men vi har definitivt satt press på oss själva inför hösten, sa han.

Rosengårdsspelarna deppade efter 1-1-matchen mot nykomlingen Växjö DFF.
Man kom till matchen mot nykomlingen Växjö DFF med två raka förluster och ville vända den negativa trenden inför sommaruppehållet. I stället kom ytterligare ett poängtapp för den damallsvenska förhandsfavoriten FC Rosengård.
Under matchens gång började dessutom Malmölaget inte visa upp en vilja att springa i djupled eller ens speciellt starka känslor att faktiskt ta tre poäng, förrän man låg under och det endast återstod 20 minuter av matchen.
– Första halvlek tycker jag vi var väldigt, väldigt uddlösa i. Växjö pressade väldigt högt upp, men det var inte så att vi inte spelade oss ur den pressen och gav oss möjligheten att kunna hitta in bakom deras backlinje eller ut på kanterna där det var väldigt mycket ytor. Men vi var stillastående, passiva och långsamma i vårt beslutsfattande och det måste vi vara klart missnöjda med, sa Eidevall.
Att Rosengård låg under för tredje matchen i rad tror Rosengårdstränaren, den här gången, inte hade att göra med hans egna spelare.
– Vi släppte till en enda målchans under hela matchen. Det var helt enkelt ett fantastiskt vackert mål som Växjö gjorde och en prestation iabsolut världsklass när Anvegård tog bollen och kan avslutade på det sättet.
– Men det är bara att vara ärlig och säga att vi är inne i en tuff period mentalt. Det ser man på vårt offensiva spel att det liksom inte riktigt kuggar i.
Innan matchen sa du att ni inte befinner er i en kris, vad säger du nu?
– Vi vill vinna varje match som vi är i och vi är inte nöjda med de beteendena som vi hade på planen, men att därifrån använda ett så starkt ord som kris, det köper jag inte. Om vi ser på alla våra matcher vi spelat i år, med undantag för Kristianstad, så har vi haft ett chansövertag jämfört med motståndarna.
– Det är klart att vi har varit i en period nu, egentligen enda sedan landslagsuppehållet, där vi varit väldigt ineffektiva på våra målchanser, men det är inte så att vi glömt bort hur vi ska spela fotboll eller står utan lösningar på hur vi ska arbeta med det. Det är klart vi måste ta poäng om vi ska klara målsättningen, men kris tycker jag inte att vi är i, men vi har definitivt satt press på oss själva inför hösten.
Gå till toppen