Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Kris i Rosengård efter ny poängtapp?

Rosengård fortsätter att tappa poäng. Nu spelade Malmölaget oavgjort hemma mot nykomlingen.

180705 Växjös Ritah Kivumbi mot Rosengårds Simone Boye Sörensen under fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Rosengård och Växjö den 5 juli 2018 i Malmö.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166Bild: Christian Örnberg
Inför matchen hade Rosengård två förluster i rad med sig när de tog emot nykomlingen Växjö DFF på Malmö IP och ville vända trenden innan det stundande speluppehållet. Men så blev inte fallet.
Den första halvleken började och genomfördes på samma sätt. Två tränare gormade och skrek från minut ett på samtliga domare medan två lag rullade runt utan att visa upp någon spets i offensiven.
Egentligen bjöds publiken bara på en enda målchans och det var i mitten på halvleken när Anja Mittag tog emot bollen i straffområdet, efter ett inspel från Ebba Wieder, och avslutade på målets utsida.
Matchens första skott på mål kom inte förrän i inledningen på den andra halvleken. Den stod Anna Anvegård för efter att hon blivit framspelad av forwardskollegan Cankovic, när hon ställt hela hemmalaget med en klack strax utanför straffområdet. Avslutet gick dock rakt på hemmamålvakten Musovic, som kunde rädda enkelt.
Rosengård fortsatte på ungefär samma sätt i den andra halvleken som de spelat i den första. Det vill säga med tre stillastående och mötande forwards, som inte lyckades skapa några egentliga målchanser - i alla fall fram till matchens första mål.
Då gjorde skytteligaledaren och Växjös Anna Anvegård det hon gör bäst. Hon gjorde mål. Och inget vilket mål som helst. Hon tog ner bollen med bröstet och dundrade in den högt på volley bakom Musovic.
I och med det kom förändringen hos Rosengård. Mittbacken Glodis Viggosdottir flyttades upp som forward och en energisk inhoppande Utland sprang på allt i djupled.
Vad ledde då det till? Jo, en frispark strax utanför straffområdet och att Iva Landeka återigen fick visa upp sin fantastiska frisparksfot. Hon lyfte bollen över muren och in i nätmaskorna med kvarten kvar att spela.
Efter kvitteringen bjöd matchen helt plötsligt på fart och anfallsvilja hos båda lagen. Närmast ett ledningsmål kom Rosengårds Sanne Troelsgaard. Hon blev frispelad i straffområdets högerkant, tog med sig bollen på ett tillslag och avslutade sedan distinkt utanför.
I matchens sista tilläggsminut kom nästa jätteläge. Då avslutade Caroline Seger rakt i magen på gästernas målvakt. Men närmare än så kom varken Rosengård eller Växjö och lagen fick dela på poängen.
I och med poängtappet har Rosengård nu två förluster och en oavgjord match i de tre senaste matcherna.
Läs alla artiklar om: Damallsvenskan 2018: FC Rosengård-Växjö DFF
Gå till toppen