Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vårt nya artikelformat ger dig koll inför valet

Sydsvenskan har granskat alla partiers toppnamn i din kommun.

Inför höstens val lanseras faktakort - ett nytt artikelformat på Sydsvenskan.se som ger dig koll på kandidaterna i din kommun.
– Det nya artikelformatet är en del av tidningarnas satsningar på valet 2018. Tanken med faktakort är att de ska rymma fördjupande material som vi kan använda över lång tid, säger Mattias Pehrsson, projektledare och chef Sydsvenskan.se.
Initialt ska formatet användas för att ge läsarna närmare presentationer av toppolitikerna i kommunvalet. Här finns ett exempel på hur det kan se ut och här är ett till.
Granskningen av alla toppnamn i kommunvalen i Skåne har genomförts under våren som ett unikt samarbete mellan HD-Sydsvenskan och journalistutbildningen vid Lunds universitet. Ett tjugotal studenter som läser fortsättningskursen i journalistik arbetade en månad på redaktionerna i Malmö, Helsingborg, Lund och Ängelholm. Tillsammans med handledare från tidningarna gjordes granskningen av lokalpolitiker i Skånes alla kommuner, från Trelleborg i söder till Båstad i norr.
– Det var ett mycket lyckat projekt och vi hoppas kunna vidareutveckla samarbetet med Lunds universitet, säger Mattias Pehrsson
Fram till valet kommer Sydsvenskan att publicera mer material som tagits fram tillsammans med journalistutbildningen.
Gå till toppen