Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Anneli Kihlstrand, Centerpartiet Burlöv

Valet 2018

Hon vill satsa på att allas behov i skolan ska mötas. Möt Centerpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Burlöv i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Att leverera en ännu bättre skola. Nyckeln till utveckling och människors välmående är att få med sig en utbildning som leder till arbete. Skolan ska möta behoven från barn och unga med olika bakgrunder och med olika förutsättningar. Vi måste leverera en bra skola till alla i vår kommun.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Att man får sätta sig in i massa spännande frågor och att man får vara med och påverka. Att vara politiker är ett konstruktivt sätt att vara med i och ta ansvar för samhällsutvecklingen.
3

Varför blev du centerpartist?

– Jag blev centerpartist redan som 18-åring. Jag har en stor tilltro till människors frihet och eget ansvar, men det måste också finnas en social omsorg gentemot varandra. Det socialliberala är min värdegrund. Centerpartiet har även en stark miljöpolitik och det är avgörande för mig.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag kan hitta pusselbitar som passar hos de flesta. Men jag är en Allianspartist. Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna har alla tilltalande aspekter. Ska jag välja ett parti så blir det Liberalerna på grund av deras socialliberala perspektiv.

Snabba fakta om Anneli Kihlstrand

Parti: Centerpartiet
Yrke: Agronom
Född: Maj 1967
Gå till sydsvenskan.se