Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Patrik Holmberg, Centerpartiet Trelleborg

Han tycker att politiker måste ta ansvar för att säkerställa tryggheten. Möt Centerpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Trelleborg i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Att vi bibehåller en god utveckling och bygger en trygg kommun. Trygghet är viktigt på många sätt, och ibland kan samhället på sistone uppfattas som lite mindre tryggt. I Trelleborg jobbar vi med trygghetsåtgärder på flera sätt, bland annat startar vi under året ett projekt med trygghetsvärdar. Trygghet är en central del i det samhällskontrakt vi har med våra medborgare och vi politiker måste ta vårt ansvar för att fullfölja det.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa med att vara politiker att man kan vara med och påverka. Jag tror att alla politiker när ett samhällsintresse och är har en önskan om att göra samhället bättre. Utifrån vilken ideologisk ståndpunkt man har innebär det såklart olika saker, men att utifrån de värderingar man har vara med och påverka samhällsutvecklingen tycker jag är det viktigaste. Att många får möjlighet att vara med och påverka.
3

Varför gick du med i Centerpartiet?

– Jag läste helt enkelt på om olika partiers idéprogram och politiska underlag. Då kändes Centerpartiet närmast mina egna värderingar. Centerpartiet är ett folkrörelseparti och det tycker jag är en viktig del. Det är inte ett elitistiskt parti, men samtidigt har man ett väldigt stort fokus på individen, att individen själv ska kunna vara med och påverka. När man väl behöver samhällets hjälp ska samhället finnas till hands, men det ska inte hjälpa till i onödan.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Hade inte Centerpartiet funnits tror jag inte att jag hade varit medlem i något parti. Jag hade säkert röstat, och eftersom Centern är ett liberalt parti hade jag antagligen röstat på Liberalerna. Men det är ändå stor skillnad på hur vi bedriver politik och vi har oftast lite olika ingångsvärden i olika frågor.

Snabba fakta om Patrik Holmberg

Parti: Centerpartiet
Yrke: Socialpedagog
Född: Maj 1967
Gå till sydsvenskan.se