Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Yvonne Nilsson, Centerpartiet Staffanstorp

Hon vill öka kvaliteten i skolan och vården. Möt Centerpartiets förstanamn inför valet till kommunfullmäktige i Staffanstorp i september.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Vi vill öka kvaliteten i skola, förskola, vård och omsorg. Kvaliteten på det som erbjuds inom dessa områden är inte tillräckligt hög idag. För att kunna ge våra skolbarn och äldre lite mer är vi beredda att höja skatten en aning. I Staffanstorp har vi väldigt låg skatt och man får ju vad man betalar för. För ett par veckor sedan gjordes en undersökning som gav Staffanstorp dåliga betyg på såväl mat som bemötande inom vår äldreomsorg. Vi vill ha ett värdigt bemötande av våra äldre och då får det kosta lite mer.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Det bästa med att vara politiker är möjligheten att påverka och försöka förändra saker. Jag har varit politiskt aktiv i Staffanstorps kommun i åtminstone 25 år, men jag ångrar att jag inte började tidigare för jag hade gärna gått in i rikspolitiken.
3

Varför blev du centerpartist?

– Det var kärnkraftsfrågan på 1970-talet som gjorde att jag började rösta på Centerpartiet. Jag hade en bestämd uppfattning i den frågan och det var Centerpartiet som bäst förde fram mina tankar. När jag senare anslöt mig till partiet var det främst miljöfrågorna som styrde mitt val. Jag ser det som viktigt att vi bevarar vår goda jordbruksmark så att vi kan producera mat, inte bara till oss själva utan även till människor i övriga delar av världen.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Jag skulle inte kunna engagera mig i något annat parti. Det finns inte något parti jag sympatiserar med på samma sätt som Centerpartiet. Jag skulle inte ens kunna rösta på ett annat parti.

Snabba fakta om Yvonne Nilsson

Parti: Centerpartiet
Yrke: Ekonom
Född: Oktober 1944
Gå till sydsvenskan.se