Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Helgvädret: Mest sol men risk för blöta fotbollsfans

De senaste två dagarnas mulna väder kommer att vara som bortblåst under stora delar av helgen. Men lördag eftermiddag, när Sveriges spelar VM-kvartsfinal, kan bjuda på regnskurar och åska.

Det blir mycket sol men en del moln, och kanske rent av några regnskurar, under helgen.Bild: Hussein El-Alawi
Fredagen började på ett mulet manér i västra Skåne. Men enligt SMHI-meteorologen Sandra Andersson kommer molnen att luckras upp och redan under eftermiddagen blir det goda solchanser med temperaturer på 19 till 25 grader.
– Molnen håller temperaturen nere lite, under sommaren är det främst solen som värmer upp så det dröjer en bit inpå eftermiddagen innan det blir högre temperaturer.
Även lördag ser ut att bli en solig dag, men det finns orosmoln. Under eftermiddagen kommer ett område med regn- och åskskurar in över östra Skåne och möjligen även över de västra delarna.
Något som är välkommet efter veckor av torka.
Men frågan måste ställas, hur går det för de tiotusentals skåningar som på lördag eftermiddag samlas i parker och torg för att se Sverige möta England i fotbolls-VM?
– Ja, möjligen är det för fotbollsfantasterna som det inte är så välkommet. Nu finns det chans att Malmö och Helsingborg klarar sig men skulle det gå lite längre västerut då är under just den tiden regnet kan komma.
Läs också VM-fotboll i Skåne – här kan du se Sveriges kvartsfinal på storbildsskärm
Hur blöta riskerar fotbollsfansen att bli?
– Blir det regn så kommer det vara ganska kraftiga sådana, befinner man sig i det kan man bli rätt så blöt. Men det är skurar så de är i alla fall övergående.
Återstår att se om fotbollsfansen blir blöta av regn eller segerbad, eller om de förblir helt torra. Men oavsett resultat i VM-kvartsfinalen så kommer det en söndag även den här veckan. Den här gången bjuder den på växlande molnighet och någon lokal eftermiddagsskur.
– Det kan vara lite bättre ut mot kusterna eftersom vindarna hjälper till att hålla molnen borta. Så vissa chanser till badväder finns det även på söndagen.
Gå till toppen