Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Säkerheten höjs i Eslöv efter ny brand

På fredagsmorgonen brann det på Trollets förskola i Eslöv. Skadorna blev begränsade men med tanke på vårens brandvåg väljer kommunen att höja säkerheten.

Bilden är en arkivbild från den 4 maj 2018 när en byggnad började brinna i Repslagaregatan i centrala Eslöv.Bild: Patrick Persson
I våras inträffade fem anlagda bränder inom loppet av en vecka i Eslöv.
– Jag tror inte på något samband mellan de bränderna och gårdagens. Men jag tror definitivt på ett samband mellan de fem bränder som varit den senaste veckan, sa kommunens säkerhetschef Åsa Mikkelsen då.
På natten till den sjätte juni var det dags igen. Trollets förskola brann. Till en början fanns en stor risk för spridning till resten av byggnaden men räddningstjänsten lyckades begränsa och släcka elden.
Branden gav inga större skador och lokalerna stod för tillfället tomma så ingen förskoleverksamhet påverkades. Men i ljudet av tidigare bränder väljer kommunen att höja säkerheten.
Enligt kommunikatör Ann Lagerwall har verksamhetsansvariga i kommunen uppmanats att se till att buskage är nedklippta, lös bråte undanplockad och sopkärl inlåsta. Allt för att minska möjligheterna att ostört anlägga bränder.
Kommunen har också get sitt bevakningsbolag utökad tid för väktare att bevaka byggnader i kommunen.
Gå till toppen