Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

SD vill införa avdrag för hemlarm

SD vill införa avdrag för installation av hemlarm, skriver Jimmie Åkesson i ett debattinlägg. Arkivbild.Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Sverigedemokraterna vill göra det möjligt att göra avdrag för larm i hemmet, skriver ledaren Jimmie Åkesson på SvD Debatt inför partiets dag i Almedalen. De föreslår att installationen ska omfattas av rotavdraget.
"Stefan Löfven säger ofta att han ska bekämpa brottsligheten (...) Men faktum är att brottslingarna håller på att vinna. De håller på att vinna därför att Stefan Löfven har misslyckats, och det är vanliga hederliga människor som får betala priset för det", skriver Åkesson.
Han skriver att 60 000 hushåll installerar larm varje år och att var femte svensk oroar sig för inbrott, med hänvisning till statistik från Brottsförebyggande rådet.
"Det är orimligt att den enskilde själv ska behöva betala för något som är en direkt konsekvens av en ansvarslös politik."
Gå till toppen