Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Andersson: "All heder till killarna"

Förbundskaptenen Janne Andersson samlade spelarna i en ring ute på planen efter den blytunga förlusten. – Vi var många som var väldigt ledsna därute, men samtidigt får vi inte glömma att vi gjort en väldigt bra turnering. – Jag vill säga det till spelarna redan ute på planen.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson, i vitt.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Det gick inte. Sverige mötte ett England som var en bättre uppgradering av den fotboll Janne Andersson står för.
Efteråt sträckte han upp händerna.
– Det är tungt, vi möter ett välorganiserat lag i dag. Deras första hörnmål sätter matchen, vi blir lite stressade. Sedan har vi tre jättechanser i andra halvlek, även om de också har något läge. Sätter vi inte dem så blir det jobbigt.
– Jag tycker att vi gjort någonting väldigt bra som har tagit oss till en kvartsfinal i VM. I dag var vi inte tillräckligt bra för att lägga England på rygg.
– Men all heder till killarna för insatsen, men det biter inte riktigt i dag. Vi får inte till det sista, säger Janne Andersson.
Annars är det ett VM där Sverige övertygat och inte minst överraskat. Landslaget överträffade de flesta förväntningar när man i den sista gruppspelsmatchen i VM vann med 3–0 över Mexiko och därmed knep förstaplatsen i gruppen.
Och sedan skickade ut Schweiz i åttondelsfinalen och nådde en VM-kvartsfinal för första gången på 24 år.
– Vi ska vara stolta och glada över turneringen som helhet. Det har vi gjort jättebra. Det är viktigt att känna det efter det här som var så surt. Vi är besvikna över dagen men det får gå över, säger Janne Andersson.
– Det var viktigt att vi också tackade våra supportar. Vi får vara deppiga ett tag. När vi gör en större analys kommer jag säkert att vara nöjd. Det är jag övertygad om – men just nu är jag inte så jäkla nöjd, säger Andersson.
Han fick frågan på presskonferensen om han tror att England har vad som krävs för att vinna VM-guldet?
– Ja, det tror jag absolut. De är tunga och stora, välorganiserade. En stor eloge både till laget och till coachen (Gareth Southgate). De släpper inte till mycket. De kan säkert gå hela vägen, säger Andersson.
Hans egen framtid?
– Jag har inga som helst funderingar på någon framtid just i dag. Grunden är att jag har ett avtal två år till.
Gå till toppen