Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Krafths miss – tappade Alli

Emil Krafth störde sig på en detalj. Missen vid Englands andra mål. – Jag såg honom inte, sade han efter kvartsfinalförlusten med 0–2.

Emil Krafth har ersatt Mikael Lustig tidigare. Efter matcher mot Frankrike och Italien – för att nämna ett par – fick högerbacken spela i VM-kvartsfinalen mot England i stället för det avstängde Celtic-spelaren.
Kvällen på Samara arena blev inte lika rolig som 23-åringens tidigare landskamper.
Mötet med engelsmännen slutade med en 0–2-förlust, och därmed var VM över för Sverige.
– Jag har väl inte riktigt hunnit reflekterat över det. Det har varit så jäkla mycket. Men jag gjorde väl inte min bästa landskamp, och inte min sämsta heller. Kort sagt, sade han.
TT: Vad känner du hade kunnat vara bättre?
– Jag vet inte. Jag har inte hunnit reflekterat över det men kanske på deras 2-0-mål, att försöka ha Dele Alli där men jag försökte komma upp i linje med backlinjen och han gjorde en smart löpning. Jag såg inte honom. Sen var det för sent.
Harry Maguire ordnade ledningsmål i 30:e minuten och sedan var det Alli – i 59:e – som såg till att England vann och säkrade spel i en av slutspelets semifinaler.
För Sverige väntar i stället en hemresa.
– Det är klart man är besviken, absolut. Men sedan när man fått smälta det här så tror jag att man inser vad vi har gjort och att vi har gjort det jävligt bra, sade Emil Krafth.
Fakta

Krafths kval- och VM-matcher

Janne Andersson tog över som förbundskapten efter EM i Frankrike 2016, och sedan dess har högerbacken Emil Krafth spelat följande tävlingsmatcher i kval, playoff och VM.

VM-kvartsfinal, England den 7 juli 2018: 85 minuter i 0–2-förlusten.

VM-åttondelsfinal, Schweiz den 3 juli 2018: Åtta minuter i 1–0-segern.

VM-playoff, Italien (hemma) den 10 november 2017: 83 minuter i 1–0-segern.

VM-kval, Luxemburg (h) den 7 oktober 2017: 29 minuter i 8–0-segern.

VM-kval, Frankrike (borta) den 11 november 2016: 90 minuter i 1–2-förlusten.

VM-kval, Bulgarien (h) den 10 oktober 2016: 90 minuter i 3–0-segern.

Gå till toppen