Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Larsson: Vi har gett allt vi har

En uppgiven Sebastian Larsson konstaterar med tom blick att Sverige inte kom upp i nivå i kvartsfinalen. – De vinner välförtjänt i dag. Det är ingen idé att hitta någon bortförklaring eller skylla på någonting, suckar Larsson i Samara.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson kramar om Sebastian Larsson efter förlusten.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Lagkaptenen Andreas Granqvist pratade direkt efter matchen mycket om stolthet trots besvikelsen efter kvartsfinalförlusten mot England. Landslagskollegan Sebastian Larsson hade svårt att känna den där stoltheten jämte besvikelsen.
– Vi har gett allt vi har för att ta oss dit vi kom och för att få en möjlighet att spela hela vägen ut, men vi håller inte hela vägen. Vi var i en situation där ingen av oss hade varit tidigare och en chans att göra någonting fantastiskt och när vi då faller lite kort så blir det jobbigt, säger mittfältaren.
– England gör det lite bättre än vad jag trodde att de skulle göra. Det är bara att vara ärlig och säga att de var värdiga vinnare i dag.
Larsson och Granqvist – två av dem som varit med längst i landslaget – satt efteråt länge kvar och pratade, när övriga spelare redan var ute och mötte den väntande pressen.
– Vi är väldigt goda vänner. Vi har gått igenom mycket tillsammans. Man reflekterar. Det blir mycket känslor, säger Larsson.
– 2007 samlades vi i landslaget tillsammans. Det är en extremt nära vän till mig. Det blir att man sitter och surrar lite.
Om duon kommer att sitta tillsammans i landslaget fler gånger är fortfarande oklart. Båda har i år fyllt 33.
– Det vet jag inte. Jag har inte ägnat en sekund åt det. Det har varit något otroligt fokus från hela gruppen så vad som händer i framtiden det får vi se.
En annan som funderar över landslagsframtiden är Marcus Berg, som fyller 32 i augusti.
– Det är klart att jag har haft tankar på det, men jag har inte tagit något beslut än. Det blir att sitta ner med familjen och känna efter. Ska man fortsätta är det två år till, fram till nästa mästerskap. Jag har tre små barn och en fru, som ska vara med och ta beslut, säger Berg.
Anfallaren går mållös från VM efter att ha radat upp chanser i Sveriges matcher.
– Jag vet jag har gjort bra och gjort mindre bra. Jag är stolt över det jag har gjort och vad laget har gjort. Sen vill man alltid göra saker bättre, både i livet och i fotbollen. Det är ingenting jag kan gräva ner mig för utan jag kör på, säger Berg.
– Det är surt när man inte kan hjälpa laget och sätta någon chans. Men det är så det är. Jag har gjort mycket mål i min karriär och jag har missat mycket chanser. Det är bara att se framåt just nu. Nu ska jag bara släppa fotbollen och vara med familjen och hämta ny energi och så köra vidare efter sommaren.
Gå till toppen