Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Robin Olsen: "Gör ont i hjärtat"

Robin Olsen hade blandade känslor efter kvartsfinalförlusten i Samara. Men framför allt kände han: – Det gör ont i hjärtat att behöva lämna VM, sade han efter 0–2 mot England.

Robin Olsen har blandade känslor efter sitt första VM.Bild: Alastair Grant AP/TT.
Robin Olsen var en av de första spelarna som lämnade det nedstämda svenska omklädningsrummet i Samara Arena.
Målvakten gjorde det med i cocktail av olika känslor.
Ett av 28-åringens första ord för att beskriva nuet var "tomhet", sedan följde han upp med "stolthet", "tystnad" och en rad långa utläggningar som på olika sätt beskrev gruppen som nådde kvartsfinal i VM i Ryssland.
– Det är aldrig kul att åka ut men samtidigt står jag här med en stor stolthet, sade Olsen och tyckte det värsta var han nu ska åka hem till Sverige.
– Man lever I en sorts bubbla, och det är väl det jag kommer sakna mest. Jag vill inte lämna nu.
– Det är fantastiskt. Jag vill inte att det ska ta slut. Det gör ont i hjärtat att behöva lämna VM. Samtidigt är jag väldigt stolt... Det är blandade känslor, men att spela ett VM är det största och roligaste jag har gjort.
Inför VM var dock Robin Olsen ett frågetecken.
Målvakten hade skadat axeln under en ligamatch med klubblaget FC Köpenhamn i mars och då var det osäkert om han skulle hinna läka till förbundskapten Janne Anderssons trupputtagning i mitten av maj.
Men frisk blev han.
Olsen var tillbaka i landslaget till de VM-förberedande träningsmatcherna mot Danmark och Peru, och efter det var han förstevalet i Sveriges fem VM-matcher.
En roligt, men också slitsamt, läge.
– För mig har det varit mer mentalt. Jag var inte van vid att spela matcher innan jag kom till samlingen och helt plötsligt står jag här och har gjort sju matcher på kort tid. Jag är inte trött fysiskt alls utan det är mer mentalt, det har varit mycket press från mig själv, att kunna leverera, sade han.
– Men det spelar ingen roll, jag hade gärna fortsatt. Jag fick komma hit och spela ett VM, som är det största. När man väl har spelat det så är det något man vill uppleva igen.
För Sverige tog det roliga sluta i Samara. England var för bra och vann kvartsfinalen med 2–0, efter mål av Harry Maguire och Dele Alli.
– Det vi har gjort kan vi vara stolta över. Det är jävligt tufft att åka ut men nu blev det som det blev. Men vi tog oss till kvartsfinal när ingen annan trodde på oss, sade Robin Olsen.
Gå till toppen