Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Stark första halvek bäddade för vinst i Skånederbyt för Lunds BK

Målfesterna på hemmaplan fortsätter för Lunds BK, som vann Skånederbyt mot Ängelholm klart. 4–0 till slut, efter bland annat två mål av skyttekungen Andreas Birgersson, som efter sjukdom och sviter av den var tillbaka i målprotokollet.
– Han är snart ifatt konditionsmässigt igen, då kommer också målen. Det är förstås viktigt för oss, konstaterade Lunds BK:s tränare Stefan Jansson.
Janssons oro inför matchen att turerna kring flyttad speltid (med tanke på Sveriges VM-kvartsfinal) skulle påverka spelarna, visade sig obefogad. Lunds BK gjorde en riktigt stark första halvlek och tog ledningen redan efter en kvart, då Kristian Mjörnman nickade in ett fint inlägg från Christoffer Levi. När Andreas Birgersson fyllde på till 2–0 bara ett par minuter senare, var det stark fördel Lunds BK.
– Vi gjorde en suverän halvlek, alla ville delta och då är det också lätt att spela fotboll. Det är små detaljer som kan göra stor skillnad i matcherna, konstaterade Stefan Jansson.
Med 3–0 i halvtid hade Lunds BK i stort sett avgjort matchen och kunde ägna andra halvlek åt att bevaka sin ledning. Ängelholm skapade några halvchanser, men var aldrig riktigt nära att hota. Istället kunde Andreas Birgersson göra sitt andra mål för dagen i den 90:e minuten.
– Vi spelade i stort sett av andra halvlek och kunde gjort fler mål i första. Så det känns bra, vi börjar hitta tillbaka till den form vi hade i slutet av maj, tyckte Stefan Jansson.

Division 1 södra HERR

4
Lunds BK
  • (3-0)
0
Ängelholms FF

Målskyttar

  • Andreas Birgersson 2
  • Kristian Mjörnman
  • Admir Osmancevic
    Gå till toppen